Η τεχνική και τα πιάτα που την κάνουν να ξεχωρίσει

Μια λίστα με 25 δημοφιλείς προορισμούς τους οποίους “πρέπει κανείς να επισκεφτεί” δημοσίευσαν οι New York Times με μια ελληνική επιχείρηση να κερδίζει μια θέση ανάμεσά τους. Πρόκειται για την ταβέρνα “Ντουνιάς” στα Χανιά της Κρήτης η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις ακόμα και του διεθνούς μέσου για την κουζίνα και την τεχνική του. Στη Δρακώνα Κεραμειών, μόλις 18χλμ από τα Χανιά η ταβέρνα φτιάχνει τα πιάτα της μέσω της μεθόδου του αργού μαγειρέματος πράγμα που τους χαρίζει την ξεχωριστή τους γεύση.

«Η Μέκκα της σπιτικής μαγειρικής στην Δρακώνα απέχει 45 λεπτά από τα Χανιά, μέσω των Λευκών Ορέων. Διασχίστε το γραφικό φαράγγι του Θερίσου, με περιστασιακές στάσεις για να περάσουν πρόβατα. Κατεβάστε τα τζάμια για να δροσιστείτε και να θαμπωθείτε από τον ήλιο που κλείνει το μάτι στα ασβεστολιθικά βουνά. Θα σας υποδεχτούν όταν φθάσετε. Η θέα αναπληρώνει την ταλαιπωρία του δρόμου. Δεν υπάρχει μενού. Μαζί με τη σύζυγό του, Ευμορφίλη, ο Στέλιος Τριλυράκης, σεφ, αγρότης, βοσκός, κρεοπώλης φροντίζουν για όλα», γράφουν οι New York Times.

Όλα τα φαγητά, ακόμα και οι πατάτες τηγανιτές που θα βρεις σε αυτήν την ταβέρνα μαγειρεύονται σε φυσική φωτιά με ξύλα και θα χρειαστεί να έχεις υπομονή για να γευτείς την νοστιμιά τους. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από τα χωράφια της οικογένειας ενώ ακόμη και το ψωμί ή τα παξιμάδια φτιάχνονται από τους ίδιους. Το κρέας προέρχεται από ζώα που ζουν λεύθερα και βόσκουν στα κρητικά βουνά ενώ μέχρι και το λάδι, το κρασί και η τσικουδιά είναι δικιάς τους παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: 

Έχετε δοκιμάσει Μαλάκα ή Τυροζούλι;

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις