Το FoodLife στο αποστακτήριο του Jack Daniel’s στο Τενεσί της Αμερικής – Δείτε φωτογραφίες
Μια αξέχαστη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του πιο διάσημου ουίσκι στην Αμερική
Αποστολή στην Αμερική: Δημήτρης Χριστούλιας
Φωτογραφίες: Κατερίνα Φραγκάκη
Το Jack Daniel’s είναι ένα ουίσκι που το γνωρίζουν σε όλον τον κόσμο, ακόμη και αυτοί που μπορεί να μην τους αρέσει ή να μην το έχουν καν δοκιμάσει. Είναι ένα ισχυρό brand με μεγάλη ιστορία. Η επίσκεψη στο αποστακτήριο του Jack Daniel’s στο Τενεσί της Αμερικής αποτέλεσε μια συγκλονιστική εμπειρία. To FoodLife κατάφερε να βρεθεί στην νότια Αμερική και κυριολεκτικά να «παίξει» με τις τάπες του… Jack. Το αποστακτήριο του Jack Daniel’s βρίσκεται στο Τένεσι της Αμερικής, σε απόσταση περίπου 1,5 ώρας από την πρωτεύουσα το Νάσβιλ. Μια διαδρομή πολύ όμορφη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, που αξίζει να κάνετε για να επισκεφθείτε αυτό το ιστορικό αποστακτήριο.
Οι εγκαταστάσεις του Jack Daniel’s είναι επισκέψιμες, από τις 9 το πρωί έως τις 4 και 30 το απόγευμα και ιδιαίτερα οργανωμένες με έμπειρους ξεναγούς. Το εισιτήριο είναι στα 25 δολάρια για άτομα άνω των 18 ετών, 10 δολάρια για νέους από 10 έως 17 ετών και δωρεάν για παιδιά έως 9 ετών. Όσοι όμως επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του διάσημου ουίσκι στο Τενεσί με παιδιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να καταναλώσετε καθόλου αλκοόλ.
Μεγάλη ιστορία
Μπαίνοντας στο αποστακτήριο του Jack αισθάνεσαι ένα δέος. Εξάλλου και ο ίδιος ο Jack Daniel ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα της εποχής του που κατάφερε να δημιουργήσει μια δυναστεία, η οποία θα αποτελούσε σημείο αναφορά όχι μόνο για το Τενεσί αλλά για ολόκληρη την Αμερική. Ο Jack Daniel γεννήθηκε το 1864 και πέθανε το 1910, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη.
Ο Jack που έμαθε να φτιάχνει ουίσκι από έναν συνεργάτη του που δούλευε για εκείνον και κατάφερε να το κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο. Το «μυστικό» για το Jack είναι οι καλές πρώτες ύλες, να ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούνται μόνο για έναν χρόνο, το νερό και πάνω απ’ όλα το «κάρβουνο» μέσα από το οποίο περνάει το διάσημο ουίσκι. Καθημερινά φεύγουν από τις αποθήκες του Jack Daniel’s χιλιάδες φιάλες με προορισμό όλες τις χώρες του κόσμου.
Πραγματικά οι εικόνες και οι μυρωδιές στους χώρους με τα βαρέλια είναι απερίγραπτες. Ακόμη και το νερό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του Jack είναι από πηγές που περνάνε μέσα από σπηλιές και καταλήγουν στο αποστακτήριο του Jack που πραγματικά δεν βιάζεται κανείς, γιατί όλοι περιμένουν να ωριμάσει ένα από τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου. Το FoodLife βρέθηκε στο Τενεσί της Αμερικής και μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό μοιράζεται μαζί σας την συγκλονιστική αυτή εμπειρία.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις