«Συστήνεται να συμπεριλαμβάνεται σε μια διατροφή, καθώς έχει υψηλή διατροφική αξία που μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια»

Ακόμη κι αν μοιάζει απροσδόκητο, υπάρχει ένα τυρί, που οι διατροφολόγοι το προτείνουν ακόμη και για απώλεια βάρους.

Η παρμεζάνα είναι ένα τυρί που περιέχει μόνο τρια υλικά, γάλα, πυτιά και αλάτι, κάτι το οποίο συμβαίνει σπάνια καθώς τα περισσότερα τυριά περιέχουν συντηρητικά. «Πρόκειται για ένα τυρί που συστήνεται να συμπεριλαμβάνεται σε μια διατροφή, καθώς έχει υψηλή διατροφική αξία που μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον η παρμεζάνα συμβάλλει στο χτίσιμο των μυών. Όταν προσπαθούμε να υιοθετήσουμε ένα πιο υγιεινό διατροφολόγιο, είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε φυσικές τροφές όπως η παρμεζάνα», εξηγεί η Marta Garay, αισθητικός ιατρός με εξειδίκευση στη διατροφή από το Pedro Jaén group.

Σύμφωνα με τη Vogue, η Marta Garay επισημαίνει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (ιδανική και για όσους δεν καταναλώνουν κρέας), αλλά και τα οφέλη της όταν πρόκειται για ρύθμιση του βάρους και της πείνας. «Η παρμεζάνα σε μικρές ποσότητες μπορεί να αποτελέσει και το κατάλληλο σνακ για να καταπολεμήσετε την πείνα μέσα στην ημέρα». Επιπλέον, η ψυχοδιατροφολόγος Itziar Digon τονίζει πως η παρμεζάνα χαρίζει έξτρα γεύση ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο όπως μια πράσινη σαλάτα, αρκεί να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες.

Το τυρί περιέχει σελήνιο, ένα θρεπτικό συστατικό που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πολλές μελέτες το χαρακτηρίζουν μια σημαντική πηγή ασβεστίου που βοηθά στην υγεία των οστών και ρυθμίζει την πίεση του αίματος, ενώ το τυρί έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες χαρίζοντας υγιές δέρμα και λαμπερά μαλλιά.

Είναι σημαντικό να μάθουμε να μην εστιάζουμε στις θερμίδες που περιέχονται στα τρόφιμα, αλλά στη σύνθεσή τους, προσπαθώντας πάντα να επιλέγουμε τις πιο φυσικές τροφές, εξηγεί η Marta Garay . «Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που θεωρούνται υγιεινά αποκλειστικά λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, αλλά όταν κοιτάμε τα ψιλά γράμματα, βλέπουμε ότι κάθε άλλο παρά ενδεδειγμένη είναι η περιεκτικότητά τους σε πρόσθετα και γλυκαντικά. Όταν ψάχνουμε για ένα ποιοτικό φαγητό, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τη διατροφική του σύνθεση και όχι μόνο η θερμιδική του αξία », εξηγεί.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις