Η συνολική επένδυση φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου

Στις 29 Απριλίου πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη το “ON Residence”, το νέο boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων της σύμπραξης μεταξύ της “Grivalia Hospitality” και της “TOR Hotel Group”. Μαζί με το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο επιστρέφει και το ιστορικό εστιατόριο “Όλυμπος Νάουσα” μετά από 28 χρόνια απουσίας.

Με το ύψος της συνολικής επένδυσης να φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου, το ON Residence, που στόχο έχει -σύμφωνα με τους δημιουργούς του- να επαναπροσδιορίσει τις προδιαγραφές πολυτελούς φιλοξενίας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αποτελείται από επτά ορόφους και 60 δωμάτια.

Ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, CEO της “Tor Hotel Group”, δήλωσε αναφορικά με το εστιατόριο “Όλυμπος Νάουσα” ότι στόχος είναι να γίνει στέκι για τους ντόπιους, οπότε θα έχει προσιτές τιμές, αλλά και πόλος έλξης για του ξένους επισκέπτες, που θα το θεωρούν ως ένα από τα δέκα σημεία, που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στη Θεσσαλονίκη. “Το ΟΝ Residence και το εστιατόριο “Όλυμπος Νάουσα” δεν είναι απλά ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο. Είναι αναβίωση ενός μνημείου με τεράστια ιστορία” είπε χαρακτηριστικά.

Ο μύθος του ξεκινά στην Θεσσαλονίκη που ανοικοδομείται και εκσυγχρονίζεται μετά τον επανασχεδιασμό του κατεστραμμένου από την πυρκαγιά του 1917 κέντρου της. Στο διώροφο κτίριο, που χτίστηκε το 1925 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ για να στεγάσει αρχικά τα «Ηνωμένα Ζυθοποιεία Όλυμπος-Νάουσα» και το ζυθοπωλείο-δοκιμαστήριο, διαδίδοντας τον «άριστο, κρύο και αφρώδες ζύθο», τέσσερις συνέταιροι, οι Θωμάς Τσελίδης, Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, Αντώνης Γεωργακόπουλος και Αριστοτέλης Σφήκας, εγκαινιάζουν το 1926 το εστιατόριο διατηρώντας τη διπλή ονομασία του προϋπάρχοντος ζυθοποιείου σε ελληνική και αγγλική επιγραφή: Olympos Naoussa Restaurant.

Το Nammos Restaurant γίνεται ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός και για την Λεμεσό

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις