Οι θερμίδες στο φαγητό, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα έπρεπε να είναι δευτερεύουσας σημασίας για το βάρος

Μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας.

Τρώγοντας σωστά ενισχύουμε τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα θα μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα το βάρος μας.

Χρειάζεται όμως προσοχή στο τι και πόσο τρώμε, για να μην προκληθεί αύξηση βάρους, παχυσαρκία, διαβήτης κλπ.

Γιατί όμως δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο εμμονικοί στο πόσες ακριβώς θερμίδες την ημέρα θα καταναλώσουμε; Οι θερμίδες στο φαγητό, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα έπρεπε να είναι δευτερεύουσας σημασίας για το βάρος και την υγεία μας. Σημασία έχει το τι κάνει το φαγητό στο σώμα και εξίσου σημαντικό τι κάνει στον εγκέφαλο.

Τι να τρώμε λιγότερο

Η λεπτίνη, μια ορμόνη που παράγεται από τα λιποκύτταρα, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, καθώς αυξάνει τον μεταβολισμό και μειώνει την όρεξη. Αλλά τα άτομα που είναι παχύσαρκα μπορεί να αναπτύξουν φλεγμονή, η οποία σταματά τη λεπτίνη να κάνει τη δουλειά της, οδηγώντας σε αντίσταση στη λεπτίνη.

Ορισμένες τροφές που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες εμποδίζουν την υγιή σηματοδότηση της λεπτίνης, οδηγώντας σε αύξηση βάρους. Γι’ αυτό τον λόγο καλό είναι να αποφεύγετε οποιαδήποτε τροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και εξαιρετικά επεξεργασμένους υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των κέικ, των ζυμαρικών και του ψωμιού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις