Εκτός από σπανάκι, βρασμένα φασόλια και εστραγκόν, η συνταγή περιλαμβάνει επίσης γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και τυρί τσένταρ

Τη συνταγή που επέλεξαν o Καρόλος και η Καμίλα για την επικείμενη ενθρόνιση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου, παρουσίασαν σε ένα βίντεο στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter.

Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος επέλεξαν το πιάτο του να έχει «άρωμα» Γαλλίας καθώς θα είναι μια κις λορέν με σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν, η οποία και θα διαδεχθεί το περίφημο «κοτόπουλο της στέψης» που είχε σερβίρει η Ελισάβετ το 1953.

Πρόκειται για ένα πιάτο που «προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις του καθενός» ενώ μπορεί να φαγωθεί «ζεστό ή κρύο, με πράσινη σαλάτα και πατάτες», όπως επισημαίνεται.

Αναλυτικά η συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 125 γρ αλεύρι
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 25 γρ βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
  • 25 γρ λαρδί
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή 1 x 250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη με κρούστα

Για τη γέμιση

  • 125 ml γάλα
  • 175 ml διπλή κρέμα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ,
  • 180 γρ σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο
  • 60 γρ μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια

Εκτέλεση:

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λαρδί και ανακατεύουμε το μείγμα με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να αποκτήσει μορφή τριμμένης φρυγανιάς.
  • Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη. Το άνοιγμά της να μην ξεπερνά σε πάχος τα 5 χιλιοστά.
  • Στρώνουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και προσέχουμε να μην έχει τρύπες. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Στρώνουμε τη λαδόκολλα στη φόρμα, προσθέτουμε τα φασόλια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα μαζί με τα φασόλια.
  • Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  • Χτυπάμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα, μαζί.
  • Απλώνουμε το μισό τριμμένο τυρί στην ψημένη βάση, ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε το υγρό μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Βάζουμε την κις λορέν στον φούρνο και την ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις