H συνταγή της κις λορέν που θα «σερβίρει» στη στέψη του ο Κάρολος
Εκτός από σπανάκι, βρασμένα φασόλια και εστραγκόν, η συνταγή περιλαμβάνει επίσης γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και τυρί τσένταρ
Τη συνταγή που επέλεξαν o Καρόλος και η Καμίλα για την επικείμενη ενθρόνιση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου, παρουσίασαν σε ένα βίντεο στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter.
Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος επέλεξαν το πιάτο του να έχει «άρωμα» Γαλλίας καθώς θα είναι μια κις λορέν με σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν, η οποία και θα διαδεχθεί το περίφημο «κοτόπουλο της στέψης» που είχε σερβίρει η Ελισάβετ το 1953.
Πρόκειται για ένα πιάτο που «προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις του καθενός» ενώ μπορεί να φαγωθεί «ζεστό ή κρύο, με πράσινη σαλάτα και πατάτες», όπως επισημαίνεται.
Αναλυτικά η συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Easily adapted to different tastes and preferences, the Coronation Quiche – featuring spinach, broad beans, cheese and tarragon – encourages you to get involved with the #CoronationBigLunch!
Click below for the full recipe. 👇https://t.co/oEnWgjCzee
— The Royal Family (@RoyalFamily) April 17, 2023
Αναλυτικά η συνταγή:
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 125 γρ αλεύρι
- 1 Πρέζα αλάτι
- 25 γρ βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
- 25 γρ λαρδί
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή 1 x 250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη με κρούστα
Για τη γέμιση
- 125 ml γάλα
- 175 ml διπλή κρέμα
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ,
- 180 γρ σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο
- 60 γρ μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λαρδί και ανακατεύουμε το μείγμα με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να αποκτήσει μορφή τριμμένης φρυγανιάς.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
- Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη. Το άνοιγμά της να μην ξεπερνά σε πάχος τα 5 χιλιοστά.
- Στρώνουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και προσέχουμε να μην έχει τρύπες. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Στρώνουμε τη λαδόκολλα στη φόρμα, προσθέτουμε τα φασόλια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα μαζί με τα φασόλια.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Χτυπάμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα, μαζί.
- Απλώνουμε το μισό τριμμένο τυρί στην ψημένη βάση, ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε το υγρό μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Βάζουμε την κις λορέν στον φούρνο και την ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις