Σύμφωνα με το Taste Atlas

Στην τέταρτη θέση της λίστας με τα καλύτερα πρωινά στον κόσμο κατέταξε τη μπουγάτσα ο οδηγός Taste Atlas καθώς συγκέντρωσε βαθμολογία 4,58 στα 5.

Όπως αναφέρει το Τaste Atlas:

«Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση κρέμας σιμιγδαλιού, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί.

Η μπουγάτσα έχει προέλευση από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις. Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα λεπτό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης».

Εξηγεί ακόμα ότι «σήμερα τις πίτες τις βρίσκουμε σε όλη την Ελλάδα σε εξειδικευμένα μαγαζιά που ονομάζονται μπουγατσοπωλεία, που πωλούν αποκλειστικά μπουγάτσες».

Στην πρώτη θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου είναι από τη Σερβία, το πιάτο «Komplet lepinja»


Πηγή φωτογραφίας: ttwitter/ taste atlas /Photo: @miakouppa

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις