Μήπως έτρωγες και εσύ την σοκολάτα λάθος μέχρι σήμερα;
Η κατάλληλη ώρα και ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσεις όπως της αξίζει
Μια νέα έρευνα έφερε στο φως ένα μεγάλο λάθος που κάναμε μέχρι σήμερα με την σοκολάτα. Ποιο είναι αυτό; Την φυλάσσαμε στο ψυγείο. Η Natalie Alibrandi, επιστήμονας τροφίμων, αποκάλυψε πώς μπορείς να φας σωστά την σοκολάτα λέγοντας αρχικά ότι είναι καλύτερα να φυλάσσεται στους 18 C. «Αν η σοκολάτα είναι πολύ ζεστή, θα θρυμματιστεί ή θα λιώσει στα χέρια σας. Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε το χαρακτηριστικό “κρακ” όταν σπάσει, πιθανότατα δεν είναι στη σωστή θερμοκρασία», είπε στην Telegraph.
Μια επίσης μεγάλη αποκάλυψη είναι ότι υπάρχει κατάλληλη ώρα για να την απολαύσεις. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες προτείνουν ότι η καλύτερη ώρα για να φάτε σοκολάτα είναι νωρίς το πρωί και ειδικότερα μεταξύ 9 π.μ. – 11 π.μ., καθώς ο ουρανίσκος σας δεν έχει αλλοιωθεί από άλλες γεύσεις όπως το μεσημεριανό γεύμα. Αυτό είναι το πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο – Πόσο κοστίζει
Πώς να φας σωστά την σοκολάτα
Εδώ είναι οι 10 κανόνες της επιστήμονας τροφίμων Natalie Alibrandi για την κατανάλωση σοκολάτας:
- Καταναλώστε νωρίτερα μέσα στην ημέρα με καθαρό ουρανίσκο μαζί με την εξαιρετική τόνωση της καφεΐνης το πρωί για να σας βοηθήσει μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.
- Μην αποθηκεύετε τη σοκολάτα στο ψυγείο – Διατηρείτε τη σοκολάτα στους 18 βαθμούς για να αποτρέψετε την οξείδωση, την ανθοφορία της ζάχαρης και οποιαδήποτε μεταφορά οσμών.
- Αφήστε τη να λιώσει, μην την μασάτε! – Αφήνοντας την να λιώσει, επιτρέπετε στο βούτυρο κακάο να καλύψει το στόμα σας, επιτρέποντάς σας να δοκιμάσετε όλες τις γεύσεις.
- Τρώτε σε μικρές ποσότητες – Φάτε έως και έξι κομμάτια των μερίδων των 4 γραμμαρίων για να αποτρέψετε την υπερδιέγερση των γεύσεων.
- Χρησιμοποιήστε όλες τις αισθήσεις σας – Η όραση, η όσφρηση, η υφή, ακόμη και η ακοή είναι όλα μέρος της εμπειρίας.
- Κάντε το “κρακ” – Όταν η σοκολάτα κάνει αυτόν τον ήχο, σημαίνει ότι έχει σκληρυνθεί σωστά και έχει τη σωστή δομή και ποιότητα.
- Χωρίς περισπασμούς – Η σοκολάτα έχει τόσες πολλές πτυχές και αποχρώσεις, δώστε της όση προσοχή της αξίζει, αυτό θα ενισχύσει τη συνολική εμπειρία.
- Απροσδόκητοι συνδυασμοί – Δοκιμάστε γλυκιά σοκολάτα (γάλακτος ή λευκή) με πικρές τροφές ή πικρή σοκολάτα με πιο αλμυρά φαγητά.
- Περιμένετε την επίγευση – Μερικές σοκολάτες μπορούν να αφήσουν επίγευση 45 λεπτών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί μια αναμονή 15 λεπτών.
- Μην τις ανακατεύετε – Η ανάμειξη διαφορετικών τύπων σοκολάτας μπορεί να υπερδιεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, επομένως αποφύγετε την ανάμειξη διαφορετικών τύπων (π.χ. γάλακτος και μαύρη σοκολάτα).
Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι χώρες – πρωταθλητές στην κατανάλωση σοκολάτας
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις