Όλοι οι λόγοι για να επισκεφτείς το φετινό Chocolate Festival
Τι είδαμε, τι δοκιμάσαμε και ποιους συναντήσαμε στην μεγάλη γιορτή της σοκολάτας
Το Chocolate Festival έχει ξεκινήσει από τις 10 Φεβρουαρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι και έχει έρθει για να χαρίσει γλυκές στιγμές στους επισκέπτες του έως και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με 18 κιόσκια από γνωστά μαγαζιά της Αθήνας όπου πρωταγωνιστεί η αγαπημένη μας σοκολάτα, προσφέρει δεκάδες επιλογές σε γλυκά αλλά και ροφήματα για να δοκιμάσεις συμμετέχοντας παράλληλα στις δράσεις του φεστιβάλ και χορεύοντας στον ρυθμό των DJ sets της διοργάνωσης. Εμείς βρεθήκαμε στην μεγάλη γιορτή της σοκολάτας και σου δίνουμε όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις το φετινό Chocolate Festival!
Τι δοκιμάσαμε στο Chocolate Festival 2023
Τσούρος, γλυκιές πίτσες και burger, λουκουμάδες, προφιτερόλ, πάστες, γεμιστές καμινάδες, vegan γλυκά και κάθε είδους λιχουδιά βρίσκεται εδώ. Εμείς δοκιμάσαμε τα τραγανά churros από το HURRY UP με τρεις διαφορετικές σοκολάτες, γλυκιά πίτσα με πραλίνα, Ferrero Rocher και Bueno από το Choco Pizza, χειροποίητους λουκουμάδες με πραλίνα, φράουλα και τρούφα από το ΜΠΟΕΜ ενώ για το τέλος, κρατήσαμε το χειροποίητο προφιτερόλ.
To φετινό Chocolate Fest έχει ως θέμα του την αγάπη και αυτό είναι έκδηλο σε όλο τον χώρο της έκθεσης όπου θα βρεις ξεχωριστά δώρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ενώ σίγουρα αποτελεί must προορισμό για την γιορτή των ερωτευμένων.
Εκτός από φανταστικά γλυκά, στο φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να ξεναγηθείς στο μαγικό κόσμο της σοκολάτας μέσα από Workshops και εργαστήρια μαγειρικής. Εμείς παρακολουθήσαμε τον chef Χρήστο Βεργάδο ο οποίος ταξίδεψε τους επισκέπτες της έκθεσης στην διαδρομή της σοκολάτας από το δέντρο στο πιάτο μας.
Επίσης, συναντήσαμε τους παίκτες του Master Chef 6 Πάνο Κουμουνδούρο και Γρηγόρη Γιαννόπουλο οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν το δικό τους live cooking μας μίλησαν για το φεστιβάλ αλλά και για τα δικά τους μαγειρικά σχέδια.
Όπως μας είπαν, αν και είναι του αλμυρού, έκαναν ένα γλυκό διάλειμμα και βρέθηκαν στο Chocolate Fest ανεβαίνοντας μαζί στο cooking stage και φτιάχνοντας ένα άκρως σοκολατένιο brownie. «Ευχαριστούμε την διοργάνωση για την πρόσκληση. Πέρυσι ήμασταν εδώ ως επισκέπτες και φέτος χαιρόμαστε πολύ που μαγειρέψαμε μαζί με τον κόσμο. Έπειτα θα κάνουμε μια βόλτα στo φεστιβάλ και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα chourros του Hurry Up. Τον Πάνο Κουμουνδούρο τον βρίσκουμε στο εστιατόριο Μποστάνι στην Σίφνο ενώ ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος υπογράφει το μενού σε δύο μαγαζιά της Αθήνας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις