Πώς η ελληνική φέτα είναι το απόλυτο trend του καλοκαιριού για τους New York Times
Η φέτα... αλλιώς, σε μία διαφορετική εκδοχή των New York Times
Ένα από τα μεγαλύτερα trend συνταγών που κάνει θραύση, ειδικά στους νέους και χρήστες του TikTok, τον τελευταίο χρόνο, είναι η περίφημη συνταγή feta pasta, δηλαδή ζυμαρικά στον φούρνο με φέτα και ντομάτα.
Οι New York Times επιβεβαιώνουν τώρα ότι το αγαπημένο ελληνικό τυρί αποτελεί το… απόλυτο trend!
Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Cooking της αμερικανικής εφημερίδας, παρουσιάζεται μια πρωτότυπη συνταγή με φέτα, λίγο διαφορετική απ’ ότι την έχουμε συναντήσει. Ο τίτλος της συνταγής είναι “Μαριναρισμένη φέτα με βότανα και κόκκους πιπεριού”.
“Ξεκινήστε αγοράζοντας μια ελληνική φέτα καλής ποιότητας, κατά προτίμηση σε άλμη, η οποία είναι πιο κρεμώδης από τις συσκευασίες σε κενό αέρος που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ. Πολλά ‘άσπρα τυριά’ του εμπορίου παράγονται μόνο με αγελαδινό γάλα και αυτό μπορεί να δίνει μια μονότονη γεύση, οπότε αναζητήστε μια αυθεντική φέτα”, γράφουν οι New York Times.
Και προσθέτει: “Κόβουμε τη φέτα, τη ρίχνουμε σε ένα πιάτο με λεμόνι, κόκκους πιπεριού και τσίλι και τη βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ρίξτε το μίγμα με κουτάλι πάνω σε κροστίνι ή σερβίρετε μαζί με αυγά, ψάρι, σαλάτα, ψητά ή ψητά λαχανικά ή πάνω από ένα μπολ με ζυμαρικά”.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις