Στη «μάχη» κατά του Αλτσχάιμερ το ελαιόλαδο – Έρευνα αμερικανικών πανεπιστημίων
Στόχος να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη διατροφή των εθελοντών με προδιάθεση Αλτσχάιμερ προωθεί την ενίσχυση της υγείας τους
Τρία αμερικανικά Πανεπιστήμια, Auburn, Τemple και Yale School of Public Health, μελετούν την επίδραση του ελαιολάδου σε υγιή άτομα, με οικογενειακό ιστορικό της νόσου Αλτσχάιμερ.
Στη νέα κλινική δοκιμή με τίτλο «EVOO for Brain Health» ο στόχος είναι να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην καθημερινή διατροφή των εθελοντών της έρευνας προωθεί την ενίσχυση της υγεία των ατόμων που έχουν γενετική προδιάθεση του Αλτσχάιμερ.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά, από τους ερευνητές των Αμερικανικών πανεπιστημίων, είναι το «Plus Health Green Evoo» των «βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου», υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη.
Η κλινική δοκιμή «EVOO for Brain Health» έχει ήδη εγκριθεί από την Ιδρυματική Επιθεώρηση (IRB) του Πανεπιστημίου Auburn και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024, καθώς οι εθελοντές θα εξεταστούν με εξειδικευμένες αναλύσεις δύο φορές μέσα στο έτος.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις