Shedia Home
Taste of Athens: Τα 10 κορυφαία εστιατόρια που θα λάβουν μέρος στο γαστρονομικό φεστιβάλ
To Ζάππειο υποδέχεται την μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή του καλοκαιριού
Ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά event της χώρας, επιστρέφει δυναμικά για ένα 4ήμερο γεμάτο φαγητό και μουσικές. Το Taste of Athens επιστρέφει στο Ζάππειο, στην καρδιά του καλοκαιριού, για 4 ημέρες γεμάτες γεύση ( 7 – 10 Ιουλίου), διασκέδαση και απόλαυση. Δέκα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, κορυφαίοι chef, εμβληματικά πιάτα και ένα γεμάτο πρόγραμμα μουσικής και διασκέδασης σε περιμένουν στο κέντρο της πόλης, με εισιτήρια από 8€.
Taste of Athens: Τα εστιατόρια που θα συναντήσεις στο φεστιβάλ
Alficon
Με όνομα εμπνευσμένο από το κριθάρι (άλφι) και τις εικόνες (icon) που κοσμούν τους χώρους του εστιατορίου, το Alficon εστιάζει στον τέλειο συνδυασμό φαγητού και ποτού. Σε συνεργασία με μικρούς τοπικούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα, στοχεύει στην ανάδειξη των αγνών ελληνικών γεύσεων και την παρουσίαση φυσικών και βιοδυναμικών κρασιών. Με οδηγό το πάθος και τη δημιουργικότητα, οι δύο σεφ αλλάζουν μενού κάθε 3 μήνες, παρουσιάζοντας πιάτα με εποχιακά υλικά. Η εκτεταμένη λίστα κρασιών – που αποτελείται αποκλειστικά από ετικέτες μικρών ελληνικών οινοποιείων – προσφέρει την τέλεια επιλογή pairing που συμπληρώνει τη γευστική εμπειρία.
Δείτε το menu εδώ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Delta
Κάθε πιάτο του εστιατορίου Delta βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν. Μινιμαλιστική τελειότητα, αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας. Αυτά είναι τα 3 συστατικά του μενού. Σε συνδυασμό με διεθνείς, πρωτοποριακές τεχνικές, όπως η ζύμωση (fermentation) και το σκανδιναβικό preservation, το αποτέλεσμα αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γεύση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Gastone
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το εστιατόριο Herve σερβίρει ένα μενού γευσιγνωσίας που αναδεικνύει ένα δια βίου ταξίδι της αξιοσημείωτης επαγγελματικής και προσωπικής προοδευτικής καριέρας του σεφ Herve pronzato στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή με εστιασμένη μαγειρική και ζωντανές γεύσεις σε έναν χαλαρό ανοιχτό χώρο. Το μενού αλλάζει εποχιακά για να αντικατοπτρίζει τα καλύτερα τοπικά υλικά κάθε εποχή του χρόνου. Δεν ανήκει σε μια κατηγορία κουζίνας, αλλά έχει επηρεαστεί από πολλές διεθνείς κουζίνες, τοπικά street food και αγορές, παραδοσιακές ξεχασμένες τεχνικές της παλιάς σχολής που παρουσιάζονται με μια σύγχρονη προσέγγιση.
Δείτε το menu εδώ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Hytra
Η υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και φιλοξενία μέσα απο μια σειρά διαφόρων υπηρεσιών, η δημιουργία μιας υψηλούς αισθητικής, ζεστής και σπιτικής ατμόσφαιρας, η συνεχής ενημέρωση και εξέλιξη χωρίς υπερβολή στην προσέγγιση της έννοιας του φαγητού και η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας μέσα απο ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές είναι τα κύρια συστατικά της φιλοσοφίας του Hytra Restaurant & Bar.Το εστιατόριο Hytra έχει αναπτύξει την γαστρονομική του ταυτότητα με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων.
Δείτε το menu εδώ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Pelagos
Βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, το Pelagos προσφέρει μια σύγχρονη προσέγγιση στο fine dining, χρησιμοποιώντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Μεσόγειος κάθε εποχή. Η προσοχή στη λεπτομέρεια καθορίζει την φιλοσοφία του εστιατορίου. Οι έμπειροι σεφ προμηθεύονται τα καλύτερα εποχιακά και τοπικά προϊόντα από τους πιο αφοσιωμένους αγρότες και παραγωγούς τροφίμων στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ η κουζίνα τους χαρακτηρίζεται ακριβή εκτέλεση αλλά και παθιασμένη εξυπηρέτηση των πελατών.
Δείτε το menu εδώ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Spondi
Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική. Αυτές είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Δημιουργία του Απόστολου Τραστέλη το 1996, είναι πια σημείο αναφοράς για την Ελλάδα. Στα πιάτα του εστιατορίου χρησιμοποιούνται τα πιο φρέσκα προϊόντα και για αυτό το λόγο, τα μενού αλλάζουν ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής, αλλά βέβαια και τη δημιουργική έμπνευση του σεφ μας. Ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασσική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα. Η παρουσίαση των πιάτων του ικανοποιεί την όραση, με φίνα αρώματα και μια δόση εξωτισμού στη γεύση.
Δείτε το menu εδώ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τι θέλει να προσφέρει το εστιατόριο του «σχεδία home»; Φυσικά, το καλύτερο φαγητό της πόλης. Το πρώτο μενού του εστιατορίου το επιμελήθηκε ο πολυβραβευμένος μάγειρας, που έχει μάλιστα και αστέρι Michelen, ο κ. Λευτέρης Λαζάρου, δίνοντας έμφαση σε γεύσεις της μαμάς, οικείες και ελληνικές. Μάλιστα, ο βραβευμένος σεφ, ήταν εκείνος που ανέλαβε, ακόμα, και την εκπαίδευση των ανθρώπων της «σχεδίας».
Δείτε το menu εδώ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ένα Roof Garden με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και στην αστική ομορφιά της Αθήνας, ένα υπέροχο σημείο για να απολαύσεις δημιουργικά πιάτα όλες τις στιγμές της ημέρας. Ο βραβευμένος και ταλαντούχος Executive Chef Παύλος Κυριάκης και η ομάδα του προσεγγιζουν δημιουργικά την υψηλή γαστρονομία συνθέτοντας εμπνευσμένα μενού που συνδυάζουν τις ελληνικές επιρροές με τη διεθνή κουζίνα. Εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και καινοτόμες τεχνικές και πινελιές καθιστούν κάθε πιάτο ξεχωριστό, κάθε γεύση μοναδική.
Δείτε το menu εδώ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις