Το Dine Athens restaurant week επιστρέφει στην Αθήνα
Ολοκληρωμένα μενού σε προνομιακές τιμές στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης
Μια ξεχωριστή εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι Αθηναίοι στα εστιατόρια της πόλης για 3 εβδομάδες καθώς το Dine Athens Restaurant Week επέστρεψε για να γεμίσεις γεύσεις και μυρωδιές τα μεσημέρια και τα βράδια μας. Ο θεσμός σε καλεί για 7η χρονιά να απολαύσεις τα ειδικά διαμορφωμένα μενού διάσημων αθηναϊκών εστιατορίων σε προνομιακές τιμές αλλά και να λάβεις μέρος σε ξεχωριστές δράσεις.
Τα εκπτωτικά μενού κοστίζουν €15, €30, €60 για όλους και €80 αποκλειστικά για τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια και επιπλέον 10% έκπτωση για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard®.
Η ενέργεια είχε πολλαπλά οφέλη, αφού εκτός από την τόνωση της εστιατορικής κίνησης στην πόλη, ενισχύει ιδρύματα απόρων μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ και του προγράμματος «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».
Dine Athens restaurant week: Οι παράλληλες δράσεις
Στο πλαίσιο του Dine Athens, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε σεφ, να λάβετε μέρος σε cooking masterclasses, να δοκιμάσετε μενού από σεφ εξωτερικού και πολλά ακόμη.
Συγκεκριμένα, στις 6 και 7/3, ο διάσημος σεφ Rafael Cagali, βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin αφήνει για λίγο το gourmet εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου Town Hall Hotel στο ειδυλλιακό Bethnal Green του Λονδίνου, Da Terra, και αναλαμβάνει την κουζίνα της Σπονδής για δυο μοναδικές γαστρονομικές βραδιές αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard®. Περισσότερα εδώ.
Στα Cooking Masterclasses σας περιμένουν ο Στέλιος Παρλιάρος (4/3 στο Sweet Alchemy), η Γωγώ Δελογιάννη (5&19/3 στη Στοά Κεραμεικός), η Madame Ginger (11/3 MG Food Studio), o Πάνος Ιωαννίδης (12/3 στο Oz37 Gastronomy Studio). Περισσότερα εδώ.
Στο πλαίσιο του Dine Art Experieces, 30 τυχεροί θα ζήσουν μια μοναδική ξενάγηση στην έκθεση “Nouveau Réalisme” στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και ένα μοναδικό γεύμα στη συνέχεια στο εστιατόριο του Μουσείου, με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού. Περισσότερα εδώ.
Μέσα από το Meet the Chef Dining Experiences, στις 7/3 ο executive chef Παύλος Κυριάκης θα μας υποδεχτεί στο the Zillers σε μια ειδική βραδιά- γαστρονομικό ταξίδι, συνθέτοντας ένα μενού που περιλαμβάνει κάποια από τα εμβληματικά πιάτα που καθόρισαν την γαστρονομική του ταυτότητα. Στις 14/3, το εστιατόριο Herve, ο executive chef και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Herve Pronzato, αλλά και ο chef de cuisine Γρηγόρης Κίκης (μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition) θα ετοιμάσουν το δικό τους μενού-φόρο τιμής στα πιάτα που ξεχώρισαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εστιατορίου και θα γνωριστούν με τους επισκέπτες, για να τους μυήσουν στη πορεία του εστιατορίου μέσα στο χρόνο έχοντας ως κοινό παρανομαστή τη γεύση. Περισσότερα εδώ.
Τέλος, τους λάτρεις του κρασιού περιμένουν δύο Wine Masterclasses: στις 9/3 με τον Νίκο Θωμά στο Simul, σε ένα μοναδικό event οινογευσίας με το κτήμα Άλφα και στις 13/3 στο Athénée, όπου 10 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του Κτήματος Άλφα από τον συνιδιοκτήτη και οινολόγο του Κτήματος κ. Άγγελο Ιατρίδη. Περισσότερα εδώ.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις