To Hara's blog έρχεται κάθε μέρα με μια καινούργια συνταγή σε ένα προφίλ που συνδυάζει υπέροχες εικόνες και γεύσεις
Χωρίς υπερβολές το “hara’s food blog” είναι το πιο aesthetic food blog που θα βρεις αυτήν την στιγμή στο ελληνικό Instagram. Με μια συνταγή να ανεβαίνει καθημερινά στο προφίλ της (το οποίο ικανοποιεί τα μάτια και του πιο ψυχαναγκαστικού), η Χαρά θα σε πείσει σίγουρα να ξεκινήσεις να τρως πιο υγιεινά και θα σε βάλει σε πρόγραμμα! Η ίδια τα τελευταία 4 χρόνια ζει στην Αγγλία και εργάζεται ως κτηνίατρος μικρών ζώων. Η μαγειρική όμως είναι το χόμπι και το πάθος της!
“Πάντα μου άρεσε να περνάω χρόνο στην κουζίνα και να δημιουργώ. Πιστεύω ότι οφείλεται στη γιαγιά μου, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα και με δίδαξε όλα τα μυστικά της. Το πιο σημαντικό μυστικό, όμως, είναι ότι για να βγει νόστιμο το φαγητό, πρέπει να μαγειρεύεις με αγάπη”, εξηγεί η ίδια στο FoodLife.
Hara’s food blog: Το Instagram profil που θα σε πείσει να ξεκινήσεις διατροφή σήμερα
Πώς προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσεις το δικό σου food blog;
Η ιδέα για το blog μου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, στα μέσα της πανδημίας. Βρισκόμουν σε απομόνωση (όπως όλος ο κόσμος), αλλά επειδή ζούσα μόνη μου και δεν μπορούσα να βρεθώ με την οικογένεια ή τους φίλους μου είχα αρχίσει να νιώθω πολύ έντονη μοναξιά. Αποφάσισα ότι έπρεπε να βρω κάτι δημιουργικό, που μου φτιάχνει τη διάθεση, ώστε να γεμίζει ο χρόνος μου. Και έτσι δειλά δειλά άρχισα να βγάζω φωτογραφίες τα φαγητά και τα γλυκά που μαγείρευα και να τα ανεβάζω στο Instagram. Τότε, δεν φανταζόμουν βέβαια, ότι δύο χρόνια μετά θα έχω τόσους ακόλουθους και θα λαμβάνω τόση αγάπη και τόσα θετικά μηνύματα από το κοινό!
Με μια ματιά στο blog σου ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι τα πιάτα που δημιουργείς εντάσσονται σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Αυτός ήταν ο στόχος σου;
Το μπλογκ μου είναι αφοσιωμένο σε πιο υγιεινές συνταγές, γιατί θέλω να δείξω στον κόσμο ότι μπορείς να τρως πιο προσεχτικά αλλά χωρίς να στερηθείς τη γεύση! Πάντα ανεβάζω συνταγές που έχω δοκιμάσει (όχι μόνο εγώ, αλλά και φίλοι και συνάδελφοι-μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι το φαγητό μου και να λαμβάνω εποικοδομητικά σχόλια) και είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Επίσης, ο κόσμος τείνει να επιλέγει πιο σωστές τροφές και να προσέχει τι καταναλώνει, οπότε όντως ήταν στόχος μου να δημιουργήσω συνταγές με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη.
Ποια είναι τα τρία top υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα που θεωρείς ότι πρέπει να έχει ο καθένας στην κουζίνα του;
Τρία τρόφιμα που θα έπρεπε να έχουμε πάντα στο σπίτι μας και προσωπικά καταναλώνω σχεδόν καθημερινά είναι η βρώμη, το στραγγιστό γιαούρτι και το φυστικοβούτυρο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές και να δημιουργήσεις άπειρους, γευστικούς συνδυασμούς.
Ποια είναι τα superfoods χωρίς τα οποία δεν μπορείς να ζήσεις;
Η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιώ τον όρο superfood, καθώς είναι όρος μάρκετινγκ, αλλά μερικά τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσα να ζήσω είναι η κανέλα, οι σπόροι τσία, η κινόα, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και η μαύρη σοκολάτα.
Πόσο εύκολο είναι να δημιουργείς καθημερινά μια διαφορετική συνταγή για το blog σου;
Τελευταία ερώτηση και πιο δύσκολη! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είναι αρκετά δύσκολο να φτιάχνω και να ανεβάζω κάθε μέρα καινούριες συνταγές. Όχι τόσο από την πλευρά του να σκεφτώ νέες ιδέες, αλλά κυρίως λόγω του ότι η δουλειά του κτηνίατρου είναι πολύ απαιτητική και δουλεύω κάθε μέρα κατά μέσο όρο 11 ώρες. Οπότε ξυπνάω καθημερινά 1,5 ώρα πριν ξεκινήσω δουλειά, για να μαγειρέψω και να βγάλω φωτογραφίες. Επίσης τα Σαββατοκύριακα, που έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο προσπαθώ να φτιάξω περισσότερες συνταγές και να ετοιμάσω γεύματα για τη νέα βδομάδα. Το μόνο εύκολο είναι να καταναλωθεί το φαγητό, γιατί έχω πολλούς εθελοντές ευτυχώς! Όμως αγαπώ πολύ το blog μου και με ευχαριστεί αυτό που κάνω, οπότε δεν το βλέπω ως αγγαρεία, αλλά ως ένα χόμπι που με βοηθάει να χαλαρώσω και να ξεφύγω από την καθημερινότητα.
Κάντε εγγραφή στο newsletter του foodlife.gr για να μαθαίνετε ο,τι συμβαίνει στον κλάδο των τροφίμων και του λιανεμπορίου στην Ελλάδα αλλά και τις νέες διατροφικές τάσεις σε όλον τον κόσμο