Πρόκειται για ένα μπλε τυρί το οποίο ονομάζεται cabrales και μόλις 2,2 κιλά του πουλήθηκαν έναντι 30.000 ευρώ σε δημοπρασία. Επιπλέον, χαρακτηρίστηκε και ως το καλύτερο cabrales της χρονιάς στον 51ο διαγωνισμό του πριγκιπάτου. Ένα τυρί cabrales συνήθως πωλείται 35 με 40 ευρώ το κιλό και παρασκευάζεται με ωμό αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού, πρόβειου και κατσικίσιου με την ωρίμανση του να γίνεται σε σπηλιές της περιοχή.
Σύμφωνα με τον Independent ο παραγωγός του τυριού, Guillermo Pendas δήλωσε: «Ξέραμε ότι είχαμε ένα καλό τυρί, αλλά ξέραμε και ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις». Η μητέρα του η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του τυροκομείου Los Puertos ανέφερε πως το τυρί ωρίμασε σε μια σπηλιά που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων και θερμοκρασία 7 βαθμών, για τουλάχιστον 8 μήνες.
Η αγορά του ακριβότερου πλέον τυριού στον κόσμο πραγματοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου El Llagar de Calloto στην Αστούρια της Ισπανίας ο οποίος επεσήμανε πως το πάθος του για τη γη και η δουλειά των τυροκόμων τον έκανε να αγοράσει το μπλε τυρί. Σημειώνεται ότι τo προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε το 2019 με τον ίδιο αγοραστή να έχει δώσει τότε 20.500 ευρώ για ένα άλλο τυρί.