Το 1828 το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην Ελλάδα
Το βιβλίο που εισάγει στην Ελλάδα την πρώτη συνταγή για παστίτσιο.
Την περίοδο που εκδόθηκε στη Σύρο το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Ελλάδας, το νησί θεωρούνταν καταφύγιο για τους επαναστάτες του 1821. Ωστόσο, το βιβλίο μπορεί να θεωρείται ότι προέρχεται από την Ιταλία αλλά στην πραγματικότητα οι συνταγές που περιέχει συνανόνται γενικότερα σε χώρες του δυτικού κόσμου.
Το βιβλίο περιέχει εκατό συνταγές, που δεν αναφέρονται μόνο σε βενετσιάνικη ή γενοβέζικη μαγειρική, αλλά και σε τρόπους μαγειρέματος της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας. Με συνταγές όπως «Σύνθεμα αυγών (σφουγγάτον) εψημένον εις τον φούρνον», «Ξυλόκοται (μπεκάτσαι) καρυκευμένοι κατά τους Γάλλους», «Αγκινάραι μαγειρευμέναι κατά τους Γενοβέζους», «Εγκέφαλοι αρνιών τηγανισμένοι κατά τους Βενετούς», «Λαγωός μαγειρευμένος κατά τους Ισπανούς» και, μεταξύ των άλλων, εισάγει στην ελληνική μαγειρική και το Παστίτσιο ως «Αρτοκρέας (παστίκιον)».
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις