Freddo καπουτσίνο, Freddo εσπρέσο και φραπέ φιγουράρουν στη λίστα με τους 10 καφέδες που συγκεντρώνουν υψηλότερες βαθμολογίες

Τρεις καφέδες από την Ελλάδα συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τους καλύτερους παγκοσμίως που δημοσίευσε το Taste Atlas, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ.

Freddo καπουτσίνο στη 3η θέση, Freddo εσπρέσο στη 4η θέση και ο φραπέ στη 7η θέση ξεχωρίζουν ανάμεσα στους καφέδες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Freddo καπουτσίνο

Ο καπουτσίνο Freddo είναι μια ποικιλία παγωμένου καφέ που προέρχεται από την Ελλάδα, σημειώνει το Taste Atlas. Φτιάχνεται με εσπρέσο, συνήθως διπλό «σφηνάκι», το οποίο πρώτα αναμειγνύεται με πάγο, στραγγίζεται και στη συνέχεια περιχύνεται πάνω από πάγο. Στη συνέχεια, συμπληρώνεται με καλά παγωμένο γάλα που έχει «χτυπηθεί» μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά, αφρώδη υφή. Σερβίρεται παραδοσιακά σε ψηλά ποτήρια.

Freddo εσπρέσο

Ο Espresso freddo είναι ένας απλός ελληνικός καφές που συνδυάζει εσπρέσο και πάγο, αναφέρει το Taste Atlas. Σε αντίθεση με παρόμοιες ποικιλίες καφέ πάγου που σερβίρουν απλώς καφέ πάνω από πάγο, σε αυτή την ελληνική εκδοχή αναμειγνύονται τα δύο συστατικά μέχρι ο καφές να είναι ελαφρώς παγωμένος, λείος και κρεμώδης. Ο ελαφρώς παγωμένος καφές στη συνέχεια στραγγίζεται και περιχύνεται πάνω από πάγο. Ο εσπρέσο freddo έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1990.

Φραπέ

Αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957, αναφέρει το Taste Atlas. Παρασκευάζεται, συνδυάζοντας στιγμιαίο καφέ με νερό και πάγο συνήθως σε σέικερ ή μίξερ χειρός, οπότε όταν το ρόφημα χύνεται σε ποτήρι, πρέπει να εμφανίζεται αφρός από πάνω. Μπορεί να περιλαμβάνει γάλα και αναφέρεται συχνά ως φραπόγαλο. Παραδοσιακά, ο καφές σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι και μπορεί να είναι γλυκός (συνήθως αποτελείται από τέσσερα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη), το μέτριος (περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη) ή σκέτος (χωρίς ζάχαρη).

*Φωτoγραφία unsplash

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις