Πώς δημιουργήθηκαν Bloody Mary, Margarita και Manhattan

«Πρωταγωνιστές» το καλοκαίρι, κλασικά και με ιστορία που χάνεται στα χρόνια. Διάσημα κοκτέιλ που καθιερώθηκαν σε όλο τον κόσμο και σήμερα αποτελούν σταθερές επιλογές στις εξόδους μας.

Bloody Mary

Oι ρίζες του κοκτέιλ βρίσκονται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο φημισμένο Harry’s New York Bar. Το 1920 ένας από τους μπάρμαν, ο Fernand Petiot, πειραματίστηκε με σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο χυμό λεμονιού, βότκα και λίγο ντοματοχυμό. Ο ίδιος έβρισκε την βότκα άγευστη και γι’ αυτό τον λόγο πρόσθεσε ντοματοχυμό και πολλά μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα ήταν το «πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου», όπως το ονομάζουν.

Margarita

Σύμφωνα με την πιο επικρατούσα εκδοχή η Margarita εφευρέθηκε τον Οκτώβριο του 1941, στο Cantina Hussong, στην Ensenada του Μεξικό, από τον μπάρμαν Don Carlos Orozco. Ένα βαρετό απόγευμα, ο Don Carlos άρχισε να πειραματίζεται με νέες αναμείξεις ποτών, όταν έφτασε στο bar μια αριστοκρατική επισκέπτρια, η Μαργαρίτα Henkel, κόρη ενός Γερμανού πρέσβη. Ο Don Carlos της προσέφερε το ποτό και του έδωσε το όνομά της, αφού ήταν το πρώτο άτομο που το δοκίμασε. Δημιούγρησε ένα μείγμα από ίσα μέρη, αποτελούμενο από τεκίλα, λικέρ πορτοκάλι και λάιμ, και το σέρβιρε σε ένα ποτήρι με πάγο, στο στόμιο του οποίου είχε βάλει αλάτι.

Manhattan

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πώς δημιουργήθηκε το Μανχάταν. Σύμφωνα με την πιο δημοφιλή, στις αρχές της δεκαετίας του 1880, ο Δρ Iain Marshall δημιούργησε τη συνταγή για ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο Manhattan Club στη Νέα Υόρκη από την Lady Randolph την μητέρα του Winston Churchill. Τζιν, βότκα, και μια σταγόνα χυμός από μύρτιλα ήταν αρκετά για καθιερώσουν το Manhattan ώς ένα από πιο θρυλικά κοκτέιλ στον κόσμο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις