Φανταζόσασταν ποτέ ότι η αγαπημένη σας δροσερή μπύρα θα παραγόταν με την βοήθεια του... ήλιου;

Όλο και περισσότερες εταιρείες παγκοσμίως υιοθετούν πρακτικές βιώσιμες πρακτικές προκειμένου να προστατεύουν το περιβάλλον. Χαρακτηριστική περίπτωση τα εργοστάσια που παράγουν τις μπύρες Bud και Corona, τα οποία λειτουργού χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Σε μια έκταση 1.610 στρεμμάτων, το Ηλιακό Πάρκο στο Pinos Puente, στη Γρανάδα της Ισπανίας θα παράγει ετησίως περίπου 260 γιγαβατώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας μηδενικών εκπομπών, με προγραμματισμένη συνολική ισχύ 147.6 μεγαβάτ αιχμής (MWp). Το πάρκο εγκαινιάστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Μέσω της δεκαετούς συμφωνίας VPPA μεταξύ της ΑΒ InBev και της BayWar r.e., το ηλιακό πάρκο αποτελεί μέρος μιας από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκές εταιρικές συμφωνίες ηλιακής ενέργειας στην ιστορία.

Έτσι, η ζυθοποιία εμπορικών σημάτων όπως η Budweiser, η Corona και η Stella Artois, θα τροφοδοτείται με 250 γιγαβατώρες (GWh) ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, οι οποίες θα προέρχονται από το ηλιακό πάρκο της VERBUND, καθώς και από ένα δεύτερο πάρκο που αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια επαρκεί για να παρασκευαστούν πάνω από 10 δισεκατομμύρια μπίρες ετησίως ή για να μπορέσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κάνει το γύρο ολόκληρης της Ευρώπης 1,2 εκατομμύρια φορές.

Με αυτό τον τρόπο, οι μπύρες που αγαπάμε, γίνονται ακόμα πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς παρασκευάζονται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις