Δυναμική παρουσία της Κρήτης στο National Geographic Food Festival του Λονδίνου
Η Περιφέρεια Κρήτης ήταν μεταξύ των ελληνικών προορισμών που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού
Χιλιάδες άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο μυήθηκαν στην κρητική κουζίνα κατά τη διάρκεια του National Geographic Food Festival που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 16 έως τις 17 Ιουλίου. Το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Business Design Center στο Λονδίνο, έφερε τις καλύτερες γεύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη και προσέλκυσε περίπου 6.000 Βρετανούς επισκέπτες και δημοσιογράφους.
Οι δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στο National Geographic Food Festival στο Λονδίνο
Η Περιφέρεια Κρήτης ήταν μεταξύ των ελληνικών προορισμών που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της κουζίνας και του τουρισμού στους υποψήφιους ταξιδιώτες. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, οι σεφ Γιώργος Χατζόπουλος και Μανώλης Ρουμπάκης (της πρωτοβουλίας Sympossio) εκπροσώπησαν την περιοχή μέσα από μαθήματα μαγειρικής και παρουσίασαν τοπικές συνταγές, τοπικά προϊόντα και πραγματοποίησαν εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού σε συνεργασία με το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μαγειρικής της Κρήτης, οι επισκέπτες δοκίμασαν τη φημισμένη γραβιέρα του νησιού, το απάκι (τοπικό αλλαντικό), το παξιμάδι (είδος παξιμάδι) και τη ρακή καθώς και ψάρια με χόρτα (γνωστά ως χόρτα) και ντόπια σαλιγκάρια γνωστά και ως «κοχλοί».
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Ανδρουλάκη, το Φεστιβάλ National Geographic ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση που έδωσε στην περιοχή την ευκαιρία να προωθήσει τις πολλές προσφορές της Κρήτης στη βρετανική αγορά. «Μέσα από τις επαφές που κάναμε στο φεστιβάλ πετύχαμε τον στόχο μας και αναδείξαμε την περιοχή μας ως γαστρονομικό προορισμό», είπε.
Επιπλέον, με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, οι εκπρόσωποι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με το υψηλού επιπέδου κοινό του National Geographic.
Στις ελληνικές εκδηλώσεις στο National Geographic Food Festival παρευρέθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και διοργανώθηκαν με την υποστήριξη του γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου-Ιρλανδίας, με επικεφαλής τη διευθύντρια Ελένη Σκαρβέλη.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις