Η εταιρεία συμβουλεύει όποιον έχει προμηθευτεί ήδη αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώσει

Η Ferrero είχε ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στην ανάκληση συγκεκριμένων κωδικών. Αν και κανένα από τα προϊόντα Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε έχουν υπάρξει παράπονα από καταναλωτές, η εταιρεία δηλώνει πως αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως κρούσματα σαλμονέλας που πιθανόν συνδέονται με τα συγκεκριμένα προϊόντα εντοπίστηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Γαλλία όπου και ακολούθησε ανάκληση.

Σαν μέτρο πρόληψης, αποφασίστηκε η ανάκληση από την ελληνική αγορά των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise maxi 100gr, που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας: Kinder Schokobons των 46 γρ. (L321RZD-MD, L294RZD-KX, L294RZD-LE, L295RZD-LE, L341RZD-MX, L341RZD-MY, L342RZD-MX και L342RZD-MY), Kinder Schokobons των 125 γρ. (L291R03, L319R0 και L347R03) και Kinder Surprise maxi των 100 γρ. (L300RZB-LE, L327RZB-MB και L327RZB-MD).

Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτή  την αυτόβουλη ανάκληση. 

Η εταιρεία προειδοποιεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί ένα από τα προϊόντα αυτά, να μην το καταναλώσουν. Αντίθετα, καλούνται να κρατήσουν  το προϊόν και επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ο ΕΦΕΤ διενεργεί σχετικούς ελέγχους και παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις