Σε ειδικό παρασκευαστήριο θα μαγειρεύονται τα προϊόντα και θα προσφέρονται στους επιβάτες του Μετρό και στους διερχόμενους πολίτες

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση για την προβολή των ποιοτικών προϊόντων της Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου στο Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. και θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γευτούν αυθεντικά και νόστιμα προϊόντα από τη Θεσσαλία.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν 14 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της περιοχής, οι οποίοι έχουν καταθέσει φακέλους για την πιστοποίηση των προϊόντων τους ως ΠΟΠ (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης). Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την παρουσία των συνεταιρισμών, οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει γευσιγνωσία, καθώς σε ειδικό παρασκευαστήριο θα μαγειρεύονται τα προϊόντα και θα προσφέρονται στους επιβάτες του Μετρό και στους διερχόμενους πολίτες από το Σύνταγμα. Η ενέργεια αυτή έχει σκοπό την ανάδειξη της αυθεντικότητας και της ποιότητας των θεσσαλικών προϊόντων, ενισχύοντας το αγροτικό εισόδημα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Σε μήνυμά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναφέρει: Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον πλούτο και την αυθεντικότητα της θεσσαλικής γης, προσφέροντας στους παραγωγούς μας την ευκαιρία να προβάλουν τη δουλειά τους και στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν γεύσεις υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αποτελούν τους πρεσβευτές του τόπου μας και αποδεικνύουν τη δύναμη της τοπικής παραγωγής όταν συνδυάζεται με γνώση, μεράκι και σεβασμό στη φύση. Η έκθεση αυτή δεν είναι απλά μια βιτρίνα των προϊόντων μας, αλλά και ένα μήνυμα εξωστρέφειας και συνεργασίας. Μέσα από τη συμμετοχή παραγωγών, εμπόρων και καταναλωτών, χτίζουμε γέφυρες που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της Θεσσαλίας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προάγει την πιστοποίηση, την καινοτομία και την αειφορία. Σας καλώ όλους να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια, να στηρίξετε τα θεσσαλικά προϊόντα και να συμβάλετε στην προβολή της γαστρονομικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Τσέτσιλας, από την πλευρά του, αναφέρει: Η προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας με την πιστοποίηση νέων ΠΟΠ-ΠΓΕ προϊόντων αποσκοπεί σίγουρα στην οικονομική βιωσιμότητα των παραγωγών μας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Οι Συνεταιρισμοί και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην Έκθεση είναι κυριολεκτικά οι θεματοφύλακες της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Είναι οι άνθρωποι που μεταφέρουν έναν εκπληκτικό πλούτο γνώσεων και πρακτικών για τη συλλογή, την προετοιμασία και τη συντήρηση της τροφής αλλά και για τη βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών μας πόρων. Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς μας και τα προϊόντα τους”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις