Το νέο εργοστασίο στην Κύπρο και η επένδυση στο χαλούμι

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Με ορίζοντα την έναρξη της λειτουργίας το 2024, προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου της εταιρείας Ελληνικά Γαλακτοκομεία, στην Κύπρο.

Η θεσσαλική εταιρεία γνωστή με τα brand Όλυμπος, Ροδόπη κτλ. υλοποιεί στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσέρι έξω από τη Λευκωσία, επένδυση ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής με κύριο προϊόν το χαλούμι αλλά και προϊόντων για τα οποία θα παρατηρηθεί ότι υπάρχει ζήτηση στην κυπριακή αγορά, όπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας στο FoodLife.

Ο στόχος είναι το νέο εργοστάσιο να μπει σε λειτουργία το 2024. Αν και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνυπολογίζεται ότι σε ολόκληρη την αγορά διεθνώς παρατηρούνται καθυστερήσεις που αφορούν στην εφοδιαστική αλυσίδα και την παράδοση των μηχανημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση αντίστοιχων εργοστασίων.

Σε ό,τι αφορά πάντως το παραδοσιακό κυπριακό τυρί, το χαλούμι, η θεσσαλική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσει δραστηριότητα καθώς το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε στην εξαγορά του 49% της βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Κουρούσιης» στην Κύπρο, μέσω της θυγατρικής της στην Κύπρο Olympus Foods (Cyprus) Ltd,με πρόβλεψη μάλιστα και για τις υπόλοιπες μετοχές σε δεύτερο χρόνο.

Όπως άλλωστε έχει επισημάνει ο όμιλος στοχεύει στην διεύρυνση του προϊοντικού του χαρτοφυλακίου καθώς και στην στήριξη της κτηνοτροφίας και της οικονομίας στη μεγαλόνησο. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις