Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι καταναλωτές, αλλά και οι επιχειρηματίες του Δήμου, για την συνολική υλοποίηση του προγράμματος και ειδικότερα για τη λειτουργία της πλατφόρμας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εγκαινίων του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (ΑΚΕ) Βύρωνα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, από τις 17:00 έως τις 21:00 στον Πεζόδρομο της Ιθώμης στον Βύρωνα. Η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την προώθηση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ποικιλία πολιτιστικών δρώμενων και δραστηριοτήτων. Η έναρξη έγινε με μουσική από DJ και προβολή εικόνων με τα QR codes της εφαρμογής Open Mall Virona, καθώς σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι καταναλωτές, αλλά και οι επιχειρηματίες του Δήμου, για την συνολική υλοποίηση του προγράμματος και ειδικότερα για τη λειτουργία και τη χρήση της πλατφόρμας. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με δικαιούχο το Δήμο Βύρωνα, συνδικαιούχο τον ΕΣΑ, και αφορούσαν ένα σύνολο παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, της λειτουργίας της αισθητικής της αγοράς και στην οργάνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυναν  χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνηςκαι η Αλεξάνδρα Πάλλη Γιαννακοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Η παρουσίαση του ΑΚΕ Βύρωνα έγινε από τον Διευθυντή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σωτήρη Αντωνίου και  κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, αναδεικνύοντας τη σημασία και τους στόχους του έργου.
Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν στελέχη της εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πλατφόρμας. Η κα Μαρία Σωτηρίου, συντονίστρια της διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής, ανέλυσε τα οφέλη που απολαμβάνουν από την χρήση της πλατφόρμας και της εφαρμογής, οι καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παραδοσιακοί χοροί από την Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών, Πραστών και Τσακωνιάς, εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους με την αυθεντικότητα και τη ζωντάνια τους. Οι χορευτικές επιδείξεις από το Σύλλογο Ηπειρωτών Βύρωνα παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τις παραδόσεις της Ηπείρου, μεταφέροντας το κοινό σε μια άλλη εποχή.

Το bubble show πρόσφερε στιγμές χαράς και ενθουσιασμού στα πολλά παιδάκια που έδωσαν το παρών στον πεζόδρομο της οδού Ιθώμης, ενώ ο ξυλοπόδαρος εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους με τις δεξιότητές του. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσική από το συγκρότημα “To Pikap”, το οποίο διασκέδασε το κοινό με τις μοναδικές του ερμηνείες και την ξεχωριστή του ενέργεια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις 105 επιχειρήσεις του ΑΚΕ Βύρωνα, να ενημερωθεί για τις δυνατότητες της εφαρμογής Open Mall Virona και να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Βύρωνα επιβεβαίωσε τον ρόλο του ως σημαντικό κέντρο αγορών, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις