«Χωρίς Γλουτένη; Γίνεται!»: Η εκδήλωση της ΗΛΙΟΣ στη Θεσσαλονίκη
Ολοκληρώθηκε ο κύκλο ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κοιλιοκάκης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Χωρίς Γλουτένη; Γίνεται!» το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις τον κύκλο ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κοιλιοκάκης που κάθε χρόνο τον μήνα Μάιο διοργανώνει η εταιρεία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ομιλητές κ. Μαίρη Τσελεκίδου, νοσηλεύτρια και μητέρα πάσχοντος, ο κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος, διατροφολόγος-βιολόγος και η κ. Κυριακή Τσιρουκίδου, παιδοενδροκρινολόγος.
Οι ομιλητές παρουσίασαν δύο αναλυτικούς και χρήσιμους οδηγούς για τη διαχείριση της νόσου της Κοιλιοκάκης: ‘Μπορώ και Χωρίς Γλουτένη’, καθώς επίσης και για τον συνδυασμό Κοιλιοκάκης και Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 1: ‘Κοιλιοκάκη και Ζαχαρώδης Διαβήτης Μια Γλυκιά Συμμαχία’, απαραίτητους για κάθε πάσχοντα ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.
Οι δύο αυτοί οδηγοί αποτελούν μία πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας από την εταιρεία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ και την αρχή για τη δημιουργία μίας πλήρους βιβλιοθήκης οδηγών για θέματα που απασχολούν το κοινό, προάγοντας έτσι τη διατροφική υγεία, ευεξία και ασφάλεια αλλά κυρίως την ευαισθητοποίηση όλων για την Κοιλιοκάκη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κοζάνη, τη Λάρισα, ακόμα και από την Αθήνα.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες προϊόντων χωρίς γλουτένη: Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, Gea Bakery, Molino di Ferro, Semper, Sissini, οι οποίες πρόσφεραν γευστικά κεράσματα παρασκευασμένα από τα προϊόντα τους και διέθεσαν δείγματα προϊόντων.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις