Οι κορυφαίες αγορές του εξωτερικού ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Σκανδιναβία, η Ιταλία και η Πολωνία

Στη διάρκεια του πρώτου 10μηνου του έτους, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece εξυπηρέτησαν στο σύνολό τους, 32,3 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο κατά 8,4% σε σχέση με το 2022 και κατά 12 % έναντι του 2019.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης η επιβατική κίνηση το 2023 αναμένεται να φτάσει τα 33,8 εκατ. επιβάτες ενώ οι δέκα κορυφαίες αγορές του εξωτερικού ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Σκανδιναβία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Αυστρία, το Ισραήλ και η Τσεχία.

Σε ,τι αφορά στην πορεία έως τώρα τον Νοέμβριο, ο κ. Βήλος σημείωσε πως εμφανίζει αύξηση της τάξεως του 15% – σε αυτό βοήθησαν και οι καλές καιρικές συνθήκες- ενώ για το 2024 τα πρώτα μηνύματα όπως επεσήμανε και χωρίς ακόμα να μπορούμε να αξιολογήσουμε τις επιπτώσεις από την κατάσταση στο Ισραήλ, δείχνουν πώς σε επίπεδο capacity  θα είμαστε στα ίδια επίπεδα με φέτος.

Αναφέρθηκε ακόμη στα κίνητρα που δίνονται στους ταξιδιώτες με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν τους μήνες πέραν του καλοκαιριού  κάτι που βοηθάει και στην αντιμετώπιση του υπερτουρισμού σε περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν αυτό το φαινόμενο, ενώ σημείωσε πως αλλάζει πλέον το προφίλ των επισκεπτών καθώς προτεραιότητά τους δεν είναι πλέον το «ήλιος και θάλασσα» αλλά οι εμπειρίες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις