«Είμαστε σε διαρκή αναζήτηση προϊόντων αλλά και νέων ποικιλιών» τονίζει στο FoodLife ο Αλέξανδρος Βουρτσάκης Γενικός Διευθυντής της βορειοελλαδίτικης εταιρείας  

Συνέντευξη στον Δημήτρη Χριστούλια

Για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων που παράγει και εμπορεύεται η Hellenic Farmimg μιλά στο FoodLife o Γενικός Διευθυντής της βορειοελλαδίτικης εταιρείας Αλέξανδρος Βουρτσάκης, ο οποίος αποκαλύπτει και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την δημιουργία νέων μονάδων θερμοκηπίων με δροσισμό για τοματίνια καθώς επίσης και στην δημιουργία νέων ομάδων παραγωγών, μέσω Συμβολαιακής Γεωργίας για τοματίνια και πατάτα.

-Ποια προϊόντα διαθέτει η Hellenic Farming;

Η Hellenic Farming είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια με την εμπορία νωπών φρούτων και λαχανικών με την επωνυμία Lucia’s Farm. Πρόκειται για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που παράγονται με Συμβολαιακή Γεωργία από ομάδες παραγωγών σε όλη την Ελλάδα

Όραμά μας είναι η ανάδειξη της «Ελληνικότητας» των προϊόντων αυτών ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Τα προϊόντα που διαθέτει η Hellenic Farming στην ελληνική αγορά είναι τα εξής:

Προϊόντα Συμβολαιακής Γεωργίας,

Παράγονται από ομάδες παραγωγών που συνεργάζονται με την Hellenic Farming σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από το Κάτω Νευροκόπι, τα ορεινά της Έδεσσας,  ως το Τυμπάκι Κρήτης. Όλα αυτά τα προϊόντα διατίθενται στην ελληνική αγορά με την επωνυμία Lucias Farm.

*Οι τομάτες baby Lucias Farm σε τσαμπί.

*Τα τοματίνια minion – fiesta Lucia’s Farm.

*Οι πατάτες Lucias Farm.

*Τα κεράσια τραγανά Εδέσσης Lucias Farm.

*Τα μήλα Fuji Lucia’s Farm.

*Έλαια Σητείας ΠΟΠ με την επωνυμία Lasitia

*Τα ακτινίδια τα οποία εξάγονται

Επίσης η Hellenic Farming εμπορεύεται λεμόνια Αργεντινής τους καλοκαιρινούς μήνες

-Που μπορούν να τα βρουν οι καταναλωτές και γιατί να τα προτιμήσουν σε σχέση με αντίστοιχα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά; Ποια είναι τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα;

Τα προϊόντα της Hellenic Farming οι καταναλωτές μπορούν να τα βρουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα όπως στον Σκλαβενίτη, στον Μασούτη, στο My Market στα OK Market και φυσικά σε επιλεγμένα καταστήματα μαναβικής. Όλα μας τα προϊόντα παράγονται κάτω από κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής, είναι πιστοποιημένα κατά Global Gap, γίνονται συνεχείς συστηματικοί έλεγχοι.

Στην Hellenic Farming καλλιεργούμε τις ίδιες επιλεγμένες ποικιλίες σε τοματίνια και πατάτες καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και έχουν σταθερή ποιότητα, γεύση και άρωμα. Στόχος μας είναι κάθε φορά που οι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα Lucias Farm να έχουν την ίδια υψηλή και σταθερή ποιότητα.

-Σχεδιάζετε να εμπλουτίσετε το χαρτοφυλάκιό σας και με άλλα προϊόντα;

Όλα τα προϊόντα που μπαίνουν στο χαρτοφυλάκιό μας ελέγχονται εξονυχιστικά τόσο αγρονομικά, δηλαδή στο χωράφι, όσο και σε οργανοληπτικά χαρακτηριστικά δηλαδή αναφορικά με την γεύση, το χρώμα, το άρωμα αλλά και την εμφάνισή τους.

Είμαστε σε διαρκή αναζήτηση προϊόντων αλλά και νέων ποικιλιών, που να έχουν τα χαρακτηριστικά αυτά.

Για παράδειγμα ένα από τα νέα μας προϊόντα για τα οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι είναι τα μήλα fuji σε χάρτινη συσκευασία με τέσσερα μήλα, που διατίθενται στην αγορά από τις αρχές Δεκεμβρίου.

-Ποιοι είναι οι στόχοι σας της Hellenic Farming για την νέα χρονιά; 

Δημιουργία νέων μονάδων θερμοκηπίων με δροσισμό για τοματίνια, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες του καλοκαιριού. Επίσης δημιουργία νέων ομάδων παραγωγών, μέσω συμβολαιακής στα τοματίνια και στην πατάτα και προσθήκη νέων στρεμμάτων, για να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις