Οι λύσεις που σκέφτονται οι επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις ούτως ώστε να αντικαταστήσουν τα τηγανητά στα μενού τους με άλλες παρασκευές, εξαιτίας της αυξημένης τιμής του ηλιέλαιου, που καθιστά το κόστος δυσβάστακτο για τους μαγαζάτορες. Πατάτες, καλαμαράκια και κολοκυθάκια, φαίνεται να είναι τα πρώτα που θα απομακρυνθούν από τους καταλόγους των fast food και των εστιατορίων, αφού η παρασκευή της έχει είναι πλέον πολύ ακριβή.

Αν τα συγκεκριμένα πιάτα εξακολουθήσουν να σερβίρονται, οι επιχειρηματίες ισχυρίζονται ότι θα αναγκαστούν να αυξήσουν παραπάνω τις τιμές έτσι ώστε να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Η αύξηση των τιμών στα φαγητά, είναι μονόδρομος, προκειμένου τα πολύπαθα καταστήματα της εστίασης να μη βάλουν λουκέτο και να εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Να σημειωθεί ότι ένα 10λιτρο ηλιέλαιο που πριν τις ανατιμήσεις εξαιτίας του πολέμου πωλούνταν περίπου 14,50 ευρώ, σήμερα πωλείται 32,50 ευρώ. Μάλιστα, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προετοιμαστούν και για μεγαλύτερη αύξηση των τιμών στο ηλιέλαιο, οπότε τα περιθώρια θα στενέψουν και οι ίδιοι θα αναγκαστούν να πάρουν γρήγορα αποφάσεις για τα προϊόντα που θα περιλαμβάνουν στους καταλόγους τους και για το πώς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις