ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την εξοικονόμηση πόσιμου νερού
Η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που αναμένεται να επιτευχθεί σε ετήσια βάση εκτιμάται σε 3.000 m3
Η εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη των στόχων της για βιώσιμη ανάπτυξη, εξοικονομώντας σημαντική ποσότητα πόσιμου νερού στο εργοστάσιό της στην Ελασσόνα.
Το πόσιμο νερό που κανονικά χρησιμοποιείται στον βιολογικό καθαρισμό του εργοστασίου για τη διαλυτοποίηση του στερεού πολυηλεκτρολύτη, αντικαταστάθηκε πλέον με επεξεργασμένο νερό από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, επιτυγχάνοντας ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που αναμένεται να επιτευχθεί σε ετήσια βάση εκτιμάται σε 3.000 m3.
Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ στον Δομοκό, στο οποίο παράγεται το Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές», έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη μείωση της χρήσης ενέργειας και φυσικών πόρων, όπως το νερό, μέσω της κυκλικής χρήσης. Πρόκειται για την πρώτη τυροκομική μονάδα στην Ελλάδα που έχει πετύχει το 100% των υγρών αποβλήτων της μονάδας επεξεργασίας βιολογικού καθαρισμού να χρησιμοποιείται για το πότισμα έκτασης 5 στρεμμάτων, μέσω ενός υπογείου συστήματος άρδευσης.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις