Η δημιουργία της μονάδας στη Θήβα αποτέλεσε μέρος του επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Μegaplast την τελευταία τριετία.

Νέες επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ δρομολογεί έως το 2026 η Megaplast, η οποία εγκαινίασε την Παρασκευή καινούρια βιομηχανική μονάδα στη Θήβα.

Η δημιουργία της μονάδας στη Θήβα αποτέλεσε μέρος του επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η εταιρεία την τελευταία τριετία και αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα και το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα.

Φιλοξενείται σε συνολική έκταση 72.000 τ.μ. και η στεγασμένη επιφάνεια της φτάνει τα 9.100 τ.μ. Η ανέγερση της μονάδας ολοκληρώθηκε σε ένα έτος και αναμένεται να απασχολήσει 70 άτομα προσωπικό.

Πέραν του εργοστασίου στη Θήβα το επενδυτικό πρόγραμμα της Megaplast την τελευταία τριετία αφορούσε και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής μονάδας που διαθέτει στην Κρήτη.

Σημειώνεται πως η Megaplast ιδρύθηκε το 1995 στο Ηράκλειο Κρήτης και προμηθεύει τις διεθνείς αγορές με μια πλήρη σειρά καινοτόμων υλικών συσκευασίας. Θεωρείται κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της βιομηχανικής μονάδας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Megaplast κ. Χάρης Καββαδίας, σημείωσε πως η δημιουργία της είναι μέρος της στρατηγικής επιλογής της διοίκησης του Ομίλου να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα, αλλάζοντας το αρχικό πλάνο ανάπτυξής της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πολωνία όπου σχεδιαζόταν να ανεγερθεί, καθώς εκτίμησε το αισθητά βελτιωμένο επενδυτικό και οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών στη χώρα.

«Εδώ και πάνω από 25 χρόνια η Megaplast καταγράφει μία δυναμική πορεία στην αγορά υλικών εύκαμπτης συσκευασίας, διαθέτοντας διεθνώς υψηλής τεχνογνωσίας, καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα, ως αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης και του εξωστρεφούς εμπορικού προφίλ της. Εξάγουμε το 95% της παραγωγής μας, διαθέτοντας ανά τον κόσμο τα προϊόντα μας τα οποία παράγονται στη μονάδα μας στην Κρήτη, από όπου και ξεκίνησε η εταιρεία, και πλέον και στη νέα βιομηχανική υποδομή μας εδώ στη Θήβα», τόνισε ο κ. Καββαδίας.

Το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Γιώργος Αναστασίου, ο ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης κ.ά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις