Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, μιλά στο FoodLife από την 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Όσα δήλωσε αποκλειστικά στο FoodLife για τα παραδοσιακά προϊόντα της Φλώρινας.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, μιλά αποκλειστικά στο FoodLife για τα προϊόντα της Φλώρινας που ταξιδεύουν στις διεθνείς αγορές.
“Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπείται στην έκθεση, η Δυτική Μακεδονία με 14 εκθέτες. Μπαίνουμε σε ρυθμούς εξωστρέφειας και ανάπτυξης με τους επιχειρηματίες να βγαίνουν μπροστά για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος έπειτα από δύο χρονιές δύσκολες. Η Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα η περιοχή της Φλώρινας, μια περιοχή η οποία αποτελεί την πύλη των δυτικών Βαλκανίων με επιχειρήσεις δυναμικές, ιδιαίτερα στον αγροδιατροφικό τομέα είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της. Μεταξύ άλλων, έχουμε τα μοναδικά κρασιά μας αλλά και το ξινόμαυρο, μια πρώτη ύλη που κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά με εξαγωγικό χαρακτήρα. Μάλιστα, για τις πιπεριές Φλωρίνης με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καταθέσαμε πρόταση ώστε να πάρουμε πρώτοι το σήμα για το ιδιότυπο παραδοσιακό προϊόν το οποίο ευελπιστούμε να κυριαρχήσει και να δώσει προστιθέμενη αξία όχι μόνο στην περιοχή της Φλώρινας αλλά και σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα, σήμερα στην έκθεση έχουμε έναν ποτό από φράουλα, μίας καινοτόμα επιχείρησης του κ. Παπασωτηρίου Ιωάννου. Το ποτό ήδη εξάγεται στην Αγγλία και δημιουργείται από 100% καρπό φράουλας. Η Φλώρινα καλλιεργούσε πάνω από 100 χρόνια την φράουλα και πλέον ξαναμπαίνει δυναμικά σε αυτή την καλλιέργεια αναμένοντας να δημιουργήσει και πολλές θέσεις εργασίας. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος είναι ο τόπος των έξι λιμνών, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του θρησκευτικού τουρισμού και πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία συμβάλλοντας στο ΑΕΠ της χώρας”.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις