Η First Runner που είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής απέσυρε τελικά το ενδιαφέρον της

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Ακόμη μία προσπάθεια, η δεύτερη μετά το 2018, για τη διάσωση της εταιρείας «Παγωτά Δωδώνη» καταλήγει άκαρπη.

Το καλοκαίρι η άλλοτε κραταιά αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα και δανειακές υποχρεώσεις, εταιρεία, φαινόταν να γυρίζει σελίδα. Καθώς, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που διενήργησαν οι πιστώτριες τράπεζες  η επενδυτική εταιρεία συμμετοχών First Runner συμφερόντων του κ.  Αλέξανδρου Κατσιώτη, αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής.

Η First Runner είχε επικρατήσει των άλλων δύο διεκδικητών που συμμετείχαν στην τελική διαδικασία, της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι και της εταιρείας «Βενέτης». Επρόκειτο δε, όπως σημείωνε σε σχετική ανακοίνωση σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Value Partners να αναπτύξει επιχειρηματικό σχέδιο με σκοπό τη δυναμική επανεκκίνηση της «Παγωτά Δωδώνη» και τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία του παγωτό.

Ωστόσο μερικούς μήνες μετά αποφάσισε τελικά να αποσύρει το ενδιαφέρον της καθώς όπως επισημαίνεται από την ίδια την εταιρεία:

«Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου αποκλειστικότητας (που έληξε την 11/10/2022) από την ημερομηνία ανακήρυξης της First Runner ΑΕ ως προτιμητέου Επενδυτή για την Παγωτά Δωδώνη ΑΒΕΕ δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμβαλλομένων μερών και, ως εκ τούτου, η διοίκηση της First Runner A.E. αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την συναλλαγή».

Έτσι μετά την εξέλιξη αυτή οι πιστωτές θα πρέπει να αναζητήσουν νέο επενδυτή που θα ανάβει την εταιρεία, το brand της οποίας παρά τα προβλήματα διατηρείται ισχυρό στον κλάδο του παγωτού.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις