Οι πρώτες κινήσεις από την «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» που έχει αποκτήσει τις εγκαταστάσεις και τα εμπορικά σήματα της ΑΓΝΟ.

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Το εργοστάσιο και οι εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τα οποίο εδώ και 8 χρόνια παραμένουν εγκαταλλελειμένα, θα πάρουν ξανά «ζωή» το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ» γνωστή με τα brand Όλυμπος, Ροδόπη, Κλιάφας, Δουμπιά κ.α, έχει αποκτήσει σε σχετικό πλειστηριασμό τους προηγούμενους μήνες τα περιουσιακά στοιχεία και τα εμπορικα σήματα της ΑΓΝΟ, με στόχο την επαναφορά των προϊόντων της στα «ράφια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του FoodLife, ο σχεδιασμός των πρώτων εργασιών στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 14ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, σε μια έκταση 132 στεμμάτων, έχει ξεκινήσει και προβλέπουν τον καθαρισμό και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια εγκατάλειψης έχει υποστεί καταστροφές καθώς και την ανακαίνιση και διαμόρφωση των γραφείων όπου θα στεγαστεί το προσωπικό.

Για την «αναγέννηση του κτιρίου» απαιτείται μία μεγάλη επένδυση από την πλευρά του Ομίλου των αδελφών Σαράντη, καθώς χρειάζεται αναβάθμιση του συνόλου των παραγωγικών εγκαταστάσεων. Το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή και ο λόγος που δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι ότι λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί διεθνώς καθυστερεί η παράδοση παραγγελιών από τις χώρες που παράγουν μηχανολικό εξοπλισμό.

Σημειώνεται πάντως ότι αρχικά τα προϊόντα AΓΝΟ θα ξεκινήσουν να παράγονται στα υπόλοιπα εργοστάσια του Ομίλου και αυτά θα είναι κατά κύριο λόγο τα γαλακτοκομικά για τα οποία άλλωστε ήταν γνωστή η εταιρεία, όπως γάλα, γιαούρτι κ.α ώστε να «επανατοποθετηθούν» στα ράφια, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα, από το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις