Σοφία της Φύσης: Κορυφαία προϊόντα από τους αμπελώνες της Νεμέας
Η Σοφία της Φύσης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής βιολογικών ξιδιών και πετιμεζιού.
Bασική επιλογή για την παραγωγή των προϊόντων της επιχείρησης “Σοφία της Φύσης”, είναι η χρήση σταφυλιών από Ελληνικές ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο και ο Ροδίτης. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την αξιοποίηση 80 περίπου στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων Αγιωργίτικου βιολογικής καλλιέργειας στη ζώνη ΟΠΑΠ Νεμέας και το 2006 ολοκλήρωσε, με χρηματοδότηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader+, τη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης στις πλαγιές του χωριού Κούτσι με θέα την πανέμορφη κοιλάδα της Νεμέας και τους ατέλειωτους αμπελώνες της.
Από τότε μέχρι σήμερα, με σεβασμό στο περιβάλλον, παράγουμε βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας δίνοντας πάντα σε αυτούς που μας επιλέγουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Σοφία της Φύσης: Προϊόντα
Κόκκινο ξίδι από σταφύλια με Βασιλικός & Σκόρδο
Αποξηραμένος βασιλικός και ολόκληρες σκελίδες σκόρδου εμβαπτίζονται για μικρό χρονικό διάστημα στο κόκκινο ξίδι μας από Αγιωργίτικο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξίδι με σύνθετο αρωματικό μπουκέτο και πικάντικη γεύση, ιδανική για να αρωματίζει όσπρια, τζατζίκι αλλά και να κάνει τη διαφορά σε κόκκινες σάλτσες κρεατικών.
Βαλσαμική Κρέμα με Μανταρίνι
Το γλυκόξιδο από Αγιωργίτικο βράζει αργά μαζί με πετιμέζι μέχρι να γίνει μια πυκνή βελούδινη κρέμα. Λίγο πριν το τέλος, προστίθενται ολόκληρα μανταρίνια Χίου, που δίνουν στο τελικό προϊόν το χαρακτηριστικό τους άρωμα. Το αποτέλεσμα είναι μια φυσική, γλυκιά Βαλσαμική κρέμα με ισορροπημένη οξύτητα και νότες μανταρινιών. Ιδανική για γλασάρισμα ψητών μανιταριών και λαχανικών, για γλυκόξινες σάλτσες, σαν συστατικό σε μαρινάδες αλλά και σαν μια έξτρα πινελιά σε πράσινες σαλάτες.
Πετιμέζι
Αγνό σιρόπι σταφυλιού από “Αγιωργίτικο”. Ένα 100% φυσικό γλυκαντικό χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή ζάχαρης. Δοκιμάστε το παντού: Στα γλυκά σε ζεστά ροφήματα αντί για ζάχαρη, στις πράσινες σαλάτες, καραμελώστε κρέας ή απλά βάλτε το πάνω στο παγωτό σας. Πλούσιο σε σίδηρο και σε αντιοξειδωτικά. Νικητής βραβείου Great Taste το 2014.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις