Αυξάνονται από τα 2 εκατ. ευρώ στα 6 εκατ. ευρώ

Αυστηρό μήνυμα σεβασμού του νόμου, εφαρμογής των μέτρων και αποφυγής αθέμιτων πρακτικών και κερδοσκοπίας έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων ελέγχου των τιμών και πως ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να δώσει προτεραιότητα στους ελέγχους των πολυεθνικών και στο κατά πόσο τιμολογούν ακριβότερα τα προϊόντα τους στη χώρας μας.

Δίνοντας έμφαση στο μέτρο που προβλέπει ότι δεν μπορούν να πωλούν τα σούπερ μάρκετ με κέρδος μεγαλύτερο από εκείνο που είχαν την 31η Δεκεμβρίου του 2021 και την απαγόρευση προσφορών σε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί σημείωσε: «Σήμερα το ανώτερο πρόστιμο πηγαίνει από τα 2 εκατ. ευρώ στα 6 εκατ. ευρώ. Κανένας δεν πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να παραβιάσει τον νόμο» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Μίλησε ακόμη για ενίσχυση των ελέγχων με προσθήκη νέων στελεχών στη ΔΙΜΕΑ – συνολικά 30 προστίθενται από την 1η Ιουλίου – και συνολικότερα αναδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και στις περιφέρειες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις