Η τελετή βράβευσης αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή για την οικογένεια Τρικαλινός

Η Εταιρία Τρικαλινός απέσπασε μια πολύ σημαντική διεθνή διάκριση κερδίζοντας το τιμητικό βραβείο Walter Scheel Medaille ως πρωτοπόρος στην παραγωγή του αυγοτάραχου. Ο Πρόεδρος της Walter Scheel Association, Christophe Wirtz, παρέδωσε το βραβείο στο Ζαφείρη Τρικαλινό, Πρόεδρο της ομώνυμης εταιρείας κατά την τελετή βράβευση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2022.

Η τελετή βράβευσης αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή για την οικογένεια Τρικαλινός και τη χώρα, καθώς για πρώτη φορά μια Ελληνική Εταιρία ξεχώρισε ανάμεσα σε κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρίες και τιμήθηκε με το  περίφημο XVII Μετάλλιο Walter Scheel προς αναγνώριση της συνολικής προσφοράς της στην Ελληνική και διεθνή γαστρονομία.

Η Walter Scheel Association ιδρύθηκε το 1991 προσβλέποντας στην ανάδειξη των προσωπικοτήτων που έχουν συνεισφέρει στη διαμόρφωση και διατήρηση της Ευρωπαϊκής Οίνο- Γαστρονομικής Κουλτούρας. Εξασφαλίζοντας τη σημαντική αυτή διάκριση η Τρικαλινός έφερε το ελληνικό αυγοτάραχο στην κορυφή, το οποίο έχει γίνει πλέον περιζήτητο διεθνώς.

Το αυγοτάραχο «Τρικαλινός» κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στα ελληνικά γαστρονομικά προϊόντα, καθώς παράγεται αποκλειστικά από αυγά Κέφαλου, την καλύτερη πρώτη ύλη για την παρασκευή της εκλεπτυσμένης αυτής λιχουδιάς. Το βραβείο Walter Scheel Medaille για την εταιρία Τρικαλινός αποτελεί επιστέγασμα της αφοσίωσής της στην ανάπτυξη της παραγωγής εκλεκτού αυγοτάραχου.

Μετά τη βράβευση οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν εξαιρετικά καναπέ με το εκλεκτό Trikalinos Αυγοτάραχο συνοδεία της Chimera Sparkling, αφρώδης οίνο με Κρόκο Κοζάνης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις