To Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ παρουσιάζει το πρώτο Water Pairing Menu στην Ελλάδα
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία από το νερό ΘΕΟΝΗ και τον Διεθνή Water Sommelier Michael Mascha
«Το νερό, δεν είναι απλώς νερό». Με αυτή τη φράση ως κεντρικό μήνυμα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ παρουσίασε το 1ο Water Pairing Menu στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Διεθνή Water Sommelier Michael Mascha – ιδρυτή της Fine Waters Academy. Στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Pelagos restaurant, μέλος του Ομίλου Four Seasons, το ΘΕΟΝΗ προσέφερε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στην οποία ο Michael Mascha ανέδειξε όλους τους λόγους που καθιστούν το ΘΕΟΝΗ ένα premium water brand, βασικό συστατικό της καθημερινότητάς μας αλλά και εξαιρετικά σημαντικό «συνοδό» μίας fine dining εμπειρίας. Η παρουσία του Michael Mascha στην Ελλάδα είχε διττό σκοπό καθώς εκτός από την παρουσίαση του Exclusive Water Pairing Menu, προχώρησε στην ανακοίνωση του 1ου υποψήφιου Έλληνα Water Sommelier, Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος πρόκειται να πιστοποιηθεί από τη Fine Waters Academy, με την υποστήριξη του ΘΕΟΝΗ.
Ο Δημήτρης Τσέλιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΕΟΝΗ, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που έχουμε κοντά μας τον Michael Mascha, έναν word-class Water Sommelier, ο οποίος έχει ήδη ξεχωρίσει και βραβεύσει το ΘΕΟΝΗ για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Πρόκειται για το επόμενο «σκαλοπάτι» στην ανάδειξη του ΘΕΟΝΗ σε αυτό που πραγματικά είναι – ένα Ελληνικό water brand με διεθνή χαρακτήρα. Χαίρομαι για τη σπουδαία, one-of-a-kind, εμπειρία που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον Michael Mascha – μία εμπειρία που αφορά στην «πεμπτουσία» των όσων πρεσβεύει το ΘΕΟΝΗ, εμπνέοντας μέσα από την ιστορία του και την πορεία του προς την κορυφή».
O water sommelier Michael Mascha, σημειώνει σχετικά με το ΘΕΟΝΗ πως «Ο χαρακτηρισμός «Fine water», αφορά σε ένα προϊόν φυσικό, μη επεξεργασμένο. Όταν ανοίγεις μία φιάλη νερό ΘΕΟΝΗ, καταναλώνεις το ίδιο νερό που αναβλύζει φυσικά στα 1,100μ. στην Πηγή Γκούρα, στην οροσειρά των Αγράφων του Νομού Καρδίτσας, αφού εμφιαλώνεται άμεσα, κατευθείαν από την Πηγή, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία κατά τη διαδικασία της εμφιάλωσης. Η σχετικά χαμηλή Σκληρότητά του και το γεγονός ότι διακρίνεται για το pH του με τιμή 8, προσδίδουν στο νερό ΘΕΟΝΗ έναν ελαφρύ, απαλό και ισορροπημένο χαρακτήρα, ιδανικό για να συνοδεύει το γεύμα ή το κρασί».
Το 1ο Water Pairing Menu στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Διεθνή Water Sommelier Michael Mascha, συνόδευσε ένα exclusive menu με την υπογραφή του Chef Luca Piscazzi, αποδεικνύοντας πώς το νερό μπορεί να συνοδεύσει και να αναδείξει μοναδικά κάθε γεύση. Αξίζει να σημειωθεί πως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ αποτελεί το house water του Ομίλου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, γεγονός που οφείλεται στον premium χαρακτήρα του νερού και ενισχύει τη θέση του ως ένα κορυφαίο ελληνικό νερό σήμερα.
Επίσκεψη στην Πηγή Γκούρα
Ο καταξιωμένος διεθνώς Water Sommelier Michael Mascha, βρέθηκε για 1η φορά στην Ελλάδα με αφορμή τη σύμπραξή του με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ. Μέσα από την επίσκεψή του στην Πηγή Γκούρα, στα 1,100μ. στην οροσειρά των Αγράφων του Νομού Καρδίτσας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το μέρος όπου αναβλύζει το ΘΕΟΝΗ, το Πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον Κόσμο. Την ξενάγηση του Michael Mascha στην Πηγή Γκούρα ανέλαβε προσωπικά ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΘΕΟΝΗ, Δημήτρης Τσέλιος. O Michael Mascha, διαπιστώνοντας και ο ίδιος την αγνότητα του νερού, παρατήρησε με θαυμασμό πως «ανοίγοντας μία φιάλη ΘΕΟΝΗ, καταναλώνεις αυτό ακριβώς το νερό, όπως αναβλύζει φρέσκο και αγνό από αυτήν εδώ την Πηγή που βρισκόμαστε». Αμέσως μετά ακολούθησε η ξενάγηση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΘΕΟΝΗ και τις γραμμές παραγωγής για την pet, τη γυάλινη και την καινοτόμο χάρτινη συσκευασία του Πιο Βραβευμένου Ελληνικού Νερού στον Κόσμο, ανακαλύπτοντας το ευρύ portfolio του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΘΕΟΝΗ.
Michael Mascha – ο «ειδικός» του νερού
Ο Michael Mascha δημιούργησε τη Fine Waters Academy το 2002, τον κορυφαίο προορισμό για την εκπαίδευση στο υδάτινο στοιχείο και μία πηγή γνώσης για τους καταναλωτές στη βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού. Μέσα από τη Fine Waters Academy, ο Michael Mascha κατάφερε να γίνει η «φωνή» για τους γνώστες του νερού και τον τρόπο ζωής τους και συνέβαλε στην ανάδειξη των διεθνών premium waters υποστηρίζοντας πως «το νερό δεν είναι απλώς νερό». Όπως ακριβώς συμβαίνει με το κρασί, έτσι και το νερό μπορεί να συνδυαστεί με το φαγητό και να επιλεχθεί με βάση τις οδηγίες του water sommelier. Το παγκόσμιο κοινό του Michael Mascha αποτελείται από επαγγελματίες F&B, καταναλωτές, διανομείς, μέσα ενημέρωσης καθώς και κορυφαία water brands.
Ο Michael Mascha είναι επίσης ο συγγραφέας του αναγνωρισμένου βιβλίου Fine Waters – A Connoisseur’s Guide to the World’s Most Distinctive Bottled Waters που έχει χαρακτηριστεί από τους Times του Λονδίνου ως «μια εγκυκλοπαίδεια του νερού, μια Βίβλος του νερού». Μάλιστα, το ΘΕΟΝΗ είναι το μοναδικό Ελληνικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό που έχει συμπεριληφθεί και παρουσιάζεται στη νέα έκδοση του βιβλίου του.
Ο Dr. Mascha είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ανθρωπολογία και την Επιστήμη της Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ζει στο Λος Άντζελες και στο Τέξας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις