O ζεστός καιρός επιβάλει ένα ποτήρι παγωμένο κρασί - Έτσι θα το καταφέρεις

Η ζέστη του καλοκαιρινού ήλιου σημαίνει ότι τα κρύα ροφήματα είναι απαραίτητα. Ενώ το νερό είναι ο απόλυτος ενυδατικός παράγοντας, mερικές φορές το φαγητό, η ατμόσφαιρα ή απλά η υπέροχη παρέα ζητούν να τα συνδυάσετε με ένα μπουκάλι κρασί. Αλλά, αν τα μόνα μπουκάλια που έχετε στη διάθεσή σας δεν είναι πολύ παγωμένα, ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να τα κάνετε γρήγορα δροσερά;

Ο καλύτερος τρόπος να παγώσεις ένα μπουκάλι κρασί

Σε γενικές γραμμές, η VinePair συνιστά το αφρώδες κρασί να σερβίρεται κρύο (5-10°C), το λευκό και το ροζέ να σερβίρεται παγωμένο (10-15°C) και το κόκκινο να σερβίρεται κρύο (15-20°C). Ενώ υπάρχουν πολλά κόλπα για να κρυώσετε ένα μπουκάλι κρασί, πολλοί έμπειροι και αρχάριοι οινοπότες μπορούν να συμφωνήσουν ότι υπάρχει μια μέθοδος που είναι η πιο εύκολη, η πιο γρήγορη και η πιο ενδεδειγμένη. Μπορεί η τοποθέτηση του μπουκαλιού στο ψυγείο να είναι η πρώτη σκέψη αλλά ο καλύτερος τρόπος να παγώσεις ένα μπουκάλι κρασί είναι να το βυθίσεις σε κουβά γεμάτο με παγωμένο νερό και παγάκια. Ενώ το μπουκάλι στο ψυγείο παγώνει σε 2 με 3 ώρες, σε έναν κουβά γεμάτο πάγο θα έχετε ένα δροσερό κρασί μέσα σε 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: 

Οδηγός: Με ποιο κρασί πάει κάθε φαγητό;

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις