Campari και Aperol: Ποια είναι η διαφορά των δύο ποτών
Μπορεί να φαίνονται ίδια αλλά είναι πολλά αυτά που τα χωρίζουν
Όταν πρόκειται για καλοκαιρινά κοκτέιλ, είναι δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα Negroni ή ένα Aperol Spritz. Και τα δύο είναι σίγουρα αναζωογονητικά χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκά. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι το Campari και το Aperol, τα δύο ιταλικά απεριτίφ που καθορίζουν τα κοκτέιλ, τα οποία σήμερα ανήκουν και τα δύο στην Gruppo Campari, είναι σχεδόν ίδια. Ωστόσο, αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Αυτές είναι οι διαφορές μεταξύ Campari και Aperol.
Προέρχονται από διαφορετικά μέρη
Οι αδερφοί Barbieri, Luigi και Silvio, δημιούργησαν αρχικά το Aperol το 1919 στην ιταλική πόλη της Πάδοβας. Περίπου 145 μίλια δυτικά στο Μιλάνο, και 59 χρόνια πριν, ο Gaspare Camapri εφηύρε το ομώνυμο πικρό ποτό του.
Έχουν διαφορετικά χρώματα
Το Aperol και το Campari είναι εύκολο να διαχωριστούν λόγω των φωτεινών χρωμάτων τους. Ενώ η προέλευση της κόκκινης-πορτοκαλί απόχρωσης του Aperol σκόπιμα καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, το λαμπερό έντονο κόκκινο του Campari προερχόταν από βαφή καρμίνης, η οποία προερχόταν από θρυμματισμένα έντομα κοχίνιου. Ωστόσο, η Gruppo Campari σταμάτησε να χρησιμοποιεί καρμίνη στην παραγωγή της το 2006.
Έχουν διαφορετική γεύση
Το Aperol είναι σίγουρα το πιο γλυκό από τα δύο και περιέχει νότες πικρού πορτοκαλιού και άνθη γεντιανής και κιγχόνας. Το Campari, ωστόσο, είναι πολύ πιο πικρό με νότες ραβέντι, μούρα και ένα λουλουδάτο άρωμα από ισχυρά (και μυστηριώδη) βότανα.
Έχουν διαφορετική περιεκτικότητα σε αλκοόλ
Ένας εύκολος τρόπος για να θυμάστε αυτή τη βασική διαφορά είναι να έχετε κατά νου τα χρώματα των δύο απεριτίφ, όσο πιο κόκκινο και πιο πικρό, τόσο περισσότερο αλκοόλ έχει. Το Aperol είναι μόνο 11% ABV, εκτός από τη Γερμανία όπου είναι 15% ABV. Το Campari, από την άλλη πλευρά, κυμαίνεται από 20,5% έως 28,5% ABV, ανάλογα με τη χώρα στην οποία πωλείται.
Έχουν διαφορετικές χρήσεις
Λόγω του χαμηλότερου ABV και της λιγότερο “επιθετικής” γεύσης του Aperol, χρησιμοποιείται πιο συχνά ως συμπληρωματικό συστατικό σε ελαφρύτερα κοκτέιλ, όπως το κλασικό Aperol Spritz, το οποίο αποτελείται από τρία μέρη Prosecco, δύο μέρη Aperol και ένα μέρος σόδα. Το Campari, ωστόσο, έχει μια πιο έντονη γεύση και, ως εκ τούτου, λειτουργεί ως το κυρίαρχο συστατικό σε κοκτέιλ όπως το Negroni και το Americano, τα οποία περιλαμβάνουν ίσα μέρη Campari.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις