Για 8η χρονιά η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων, «Ελληνικό Απόσταγμα 2024» διοργανώνεται από την Vinetum, υπό την αιγίδα του Συνδέσμο.υ Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024
Οι αποσταγματοποιοί σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού αποστάγματος.
Το ”Ελληνικό Απόσταγμα” είναι η μόνη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά ποτά και αποστάγματα. Στη φετινή διοργάνωση, 30 επιχειρήσεις απ’ όλη τη χώρα παρουσιάζουν προς γευστική δοκιμή περισσότερα από 130 προϊόντα όπως: τσίπουρα φρέσκα και παλαιωμένα, ούζα απλά και premium, τσικουδιές από την Κρήτη, αποστάγματα σταφυλής φρέσκα και παλαιωμένα, περίτεχνα τζιν, ενδιαφέροντα βερμούτ και μοναδικά λικέρ, όλα ελληνικής παραγωγής.
Η έκθεση όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εικόνας του τυποποιημένου ελληνικού αποστάγματος.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα 2024» ο Σ.Ε.Α.Ο.Π. , θα πραγματοποιήσει παράλληλες εκδηλώσεις (Αίθουσα 1):
14:30 – 15:30
«Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών: 30 χρόνια προσφοράς. Επετειακή εκδήλωση»
Αναφορά, στην πρόοδο/εξέλιξη του κλάδου της ελληνικής ποτοποιίας /αποσταγματοποιίας καθώς και τη συνεισφορά του Συνδέσμου με τις δράσεις του, τόσο προς την Ελληνική Διοίκηση, όσο και προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων του κλάδου.
Χαιρετισμός: Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών (TBC)
Ομιλητές: Άγγελος Ρέντουλας (δημοσιογράφος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) Χάρης Μαυράκης, Νίκος Κατσάρος, Δημήτρης Σπέντζας
16:00 – 17:00
«Κλασικά κοκτέιλ με ελληνικό twist»
Δύο εμβληματικά μπαρ της Αθήνας , παρουσιάζουν το καθένα τη δική τους εκδοχή κλασικών κοκτέιλ βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα, όπως: ούζο, τσίπουρο, λικέρ, αποστάγματα σταφυλής, τζιν κ.ά. Θα γίνει προβολή video με τον τρόπο παραγωγής των κοκτέιλ και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Συντονιστής: Μπάμπης Δούκας (Διευθυντής Esquire Greece & δημοσιογράφος Athinorama).
Συμμετέχουν οι bartenders: Θάνος Προυναρούς (Baba au Rum) και Σπύρος Κερκύρας (42 Barstronomy).
18:00 – 19:00
«Οι Δρόμοι των Αποσταγμάτων»
Οι Δρόμοι των Αποσταγμάτων αποτελούν μια πρωτοβουλία του Σ.Ε.Α.Ο.Π., η οποία περιλαμβάνει την ανάδειξη των επισκέψιμων ποτοποιείων – αποσταγματοποιείων και τη διασύνδεσή τους με τον γαστρονομικό τουρισμό.
Χαιρετισμός: εκπρόσωπος Υπ. Τουρισμού(TBC)
Ομιλητές: Νόπη Ρωμανίδου, Γιάννης Βαρβαγιάννης, Βασίλης Παπαγιαννάκος
Συντονίστρια: Νέλλη Καλαμαρά (Food & Leisure Editor in Chief DPG Digital Media).
Επιπλέον, ο Σ.Ε.Α.Ο.Π θα λειτουργήσει τον διαμορφωμένο χώρο του μπαρ, στον οποίο bartenders από το 42 Barstronomy Athens θα δημιουργούν επιτόπου κοκτέιλ με ποτά και αποστάγματα ελληνικής προέλευσης.
Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια μοναδική, χαλαρή εμπειρία, με ωραία κοκτέιλ για το κοινό, τους καλεσμένους, τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και τα στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση.
Οι Έλληνες αποσταγματοποιοί σας περιμένουν να γνωρίσετε τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα και λικέρ τους, ξεδιπλώνοντας τη μοναδικότητά τους, τη βαθιά ιστορία τους, αλλά και τρόπους για την καλύτερη δυνατή απόλαυσή τους.
Είσοδος
• Κανονικό εισιτήριο 12€ (στην είσοδο 15€)
• Φοιτητικό εισιτήριο 10€ (στην είσοδο 12€)
Η είσοδος για τους δημοσιογράφους είναι ελεύθερη, μετά την επίδειξη κάρτας της επαγγελματικής τους ιδιότητας
“Ελληνικό Απόσταγμα 2024”
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 /13:00 – 20:00
Ωδείο Αθηνών, Φουαγιέ Τεχνών (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα 106 75)
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε εγγραφή στο newsletter του foodlife.gr για να μαθαίνετε ο,τι συμβαίνει στον κλάδο των τροφίμων και του λιανεμπορίου στην Ελλάδα αλλά και τις νέες διατροφικές τάσεις σε όλον τον κόσμο