Ο Γιώργος Παλυβός υποδέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες στο οινοποιείο που απόλαυσαν τα εξαιρετικά του κρασιά

Του Δημήτρη Χριστούλια

Το FoodLfe στην συνεχή σας ενημέρωση για τις “Μεγάλες Μέρες της Νεμέας”, δεν θα μπορούσε να λείπει από το Κτήμα Παλυβού. Ο Γιώργος Παλυβός και το οινοποιείο του δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Νομίζω ότι αυτός ο “δαιμόνιος” αμπελουργός και οινοποιός κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, έχοντας πάντα δίπλα τις “μούσες” του. Τις δραστήριες κόρες του Ευαγγελία και Βασιλική Παλυβού. Ο Γιώργος Παλυβός “διψάει” για την ζωή και την προσφορά στον τόπο του. Αν και αναγνωρισμένος για το εξαιρετικό κρασί που κάνει σε αρκετές χώρες του κόσμου, αποφάσισε να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην Νεμέα, βάζοντας υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για δήμαρχος Νεμέας. Το FoodLife βρέθηκε στο οινοποιείου του πολυσχιδή οινοποιείου, και συνομίλησε με τον Γιώργο Παλυβό αλλά και με δεκάδες επισκέπτες που έκαναν βόλτα με το τρενάκι του Κτήματος Παλυβού στους αμπελώνες και απόλαυσαν τα εξαιρετικά κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται από την οικογένεια Παλυβού.

Το κτήμα

Το Κτήμα Παλυβού εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή, εστιασμένη στην ανακάλυψη εκείνων των εμπειριών, που θα προσφέρουν στον επισκέπτη μία τελείως διαφορετική νότα στην τουριστική του περιπλάνηση, σας προσκαλεί στο φιλόξενο οινοποιείο του, στην Αρχαία Νεμέα. Μόλις 127χλμ – μία ώρα από την Αθήνα, στον δρόμο από Κόρινθο προς Ναύπλιο και Τρίπολη, στην περιοχή της Νεμέας, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αμπελώνας των Βαλκανίων, το «Μπορντό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», με αμπελοκαλλιέργεια 25.000 στρεμμάτων. Στα 800 μέτρα από τον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας βρίσκεται το Κτήμα Παλυβού, ένα μικρό και φιλόξενο οινοποιείο χτισμένο μέσα στον ιδιόκτητο αμπελώνα. Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την διαδικασία παραγωγής του κρασιού με το φημισμένο όνομα Νεμέα, είναι να μας ακολουθήσετε σε μια διαδρομή που περνάει μέσα από τον αμπελώνα και την αμπελοοινική καλλιέργεια, εκεί όπου όλα ξεκινούν, συνεχίζει στο οινοποιείο και εξελίσσεται στην αίθουσα παλαίωσης του κτήματος με τα 300 δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης δρυός.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις