Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επιστρέφουν για ένα μοναδικό διήμερο γευστικό ταξίδι στον κόσμο της μπύρας
Επισκέψεις σε ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2018 και το 2019 και την οποία το κοινό αγκάλιασε, επιστρέφει έπειτα από τρία χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλά από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ζυθοποιεία, αλλά και νέα, μικρότερα σε όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες. Τα ζυθοποιεία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, λοιπόν, ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους προσφέροντας ξεναγήσεις, εμπειρίες γευσιγνωσίας, καθώς και μια σειρά από γευστικές δοκιμές πολλών και διαφορετικών ειδών μπύρας στον χώρο τους, υποδεχόμενα το κοινό για να μοιραστούν μαζί την κοινή αγάπη τους για την μπύρα!
Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.
Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στην δράση για το 2022 είναι τα εξής:
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
- Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
- Ζυθοποιία Χίου ΙΚΕ
- Κορινθιακή Ζυθοποιία ΑΕ
- Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
- Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
- Μικροζυθοποιία Καβάλας
- Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
- Μικροζυθοποιία Local streets beer
- Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
- Μικροζυθοποιία Septem OE
- Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος ΑΕ
- Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
- Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ
«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα
Στη μεγάλη γιορτή της μπύρας οι δράσεις θα ποικίλουν ανάλογα με τα ζυθοποιεία αφού καθένα από αυτά επιλέγει τις δικές του εκδηλώσεις. Στο πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάν0ονται ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων, γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας με καθοδήγηση ώστε να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα, αναφορά στην ιστορία της μπύρας, γνωριμία με τους ζυθοποιούς,
δοκιμή νέων αλλά και γνωστών ετικετών, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.
Για τα ζυθοποιεία-μέλη που συμμετέχουν στη δράση αλλά και για το αναλυτικό πρόγραμμ μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr
Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 10 & 11 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.
Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας απαγορεύεται σε ηλικίες κάτω των 18 ετών.
Διαβάστε επίσης: Υψηλές πτήσεις για την ελληνική μικροζυθοποιία – Προϊόντα που ταξιδεύουν στις διεθνείς αγορές
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις