Στις 23 Ιανουαρίου 2023 ξεκινούν οι εκπαιδεύσεις στην Κρήτη

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Τα πρώτα εκπαιδευτικά σεμινάρια για το κρητικό απόσταγμα-τσικουδιά θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα του ByRaki flavor, τις ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Σκοπός των εκπαιδεύσεων που θα ξεκινήσουν από το νέο έτος, και συγκεκριμένα από τις 23 Ιανουαρίου στην Κρήτη, είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το κρητικό απόσταγμα από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση, μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία του. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν για την παραγωγή του αποστάγματος, την δημιουργία ηδύποτων και μπράντι, την νομοθεσία τους, αλλά και τους τρόπους κατανάλωσης.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε οινολόγους, οινοποιούς, παραγωγούς οίνου και αποσταγμάτων για ιδία κατανάλωση, διήμερους αποσταγματοποιούς, ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων HORECA, bartenders κ.α. Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 12 διδακτικές ώρες και το κόστος συμμετοχής είναι στα 100 ευρώ ανά συμμετοχή.

Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδεύσεων είναι οι εξής:

– Η ιστορία του αποστάγματος στην Ελλάδα και συνολικότερα στον κόσμο
– Η νομοθεσία του αποστάγματος στην Ελλάδα για την παραγωγή, την εμπορία και την κατανάλωση
– Σωστή αποθήκευση και συσκευασία
– Πρώτες ύλες
– Διαδικασία απόσταξης
– Κατηγορίες αλκοολούχων ποτών με πρόσθετα αρώματα και παλαίωση
– Τρόποι κατανάλωσης
– Γευσιγνωσία

Για περισσότερες πληροφορίες ή για εγγραφή στο σεμινάριο ενημερωθείτε στο παρακάτω link: www.katartisi.gr/seminars/seminars/671-tsikoudia-kritis

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις