Kiss the Earth: Από τον Κάμπο της Χίου «προσγειώνονται» στις αγορές της Ευρώπης
Για τα νέα προϊόντα της εταιρείας μιλά στο FoodLife ο Κώστας Πλακωτάρης
Με όνομα που παραπέμπει στη φυσικότητά των προϊόντων της, η «Kiss the Earth», από τον Κάμπο της Χίου συστήνει στο καταναλωτικό κοινό το νέο της προϊόν με τίτλο «Nuts about Carob syrup». Το νέο άλειμμα της εταιρείας, που μετράει μόλις ένα μήνα παρουσίας στην εγχώρια αγορά περιλαμβάνει ταχίνι ολικής, φυστικοβούτυρο και χαρουπόμελο. «Στόχος ήταν βγάλουμε στην αγορά ένα πιο premium προϊόν, πλούσιο σε πρωτεΐνη που να συνδυάζει ποιότητα και γεύση παραμένοντας όμως, σαν εταιρεία, πιστή στο καταναλωτικό κοινό που ανήκει είτε στη κατηγορία των vegan, είτε σε όσους νηστεύουν κατά τη περίοδο αυτή. Η προϊοντική μας γκάμα περιλαμβάνει αλείμματα που είναι φτιαγμένα με 100% φυσικά συστατικά» δηλώνει στο FoodLife, ο Κώστας Πλακωτάρης.
Σε αγώνες cross fit στην Ελβετία
Ένα καινοτομικό προϊόν διατροφής, που εκτός από τη γεύση του διακρίνεται και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του «γεννήθηκε» πριν από πέντε χρόνια στη Χίο. Φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο και φυστικοβούτυρο ήταν τα πρώτα δημιουργήματα του Κ. Πλακωτάρη και της Θεοδοσίας Τσατσαρώνη. Το πρώτο ταξίδι των προϊόντων τους για το εξωτερικό, ήρθε μόλις λίγους μήνες μετά, ενώ σήμερα τα διάσημα spread τους βρίσκονται σε Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία και με μικρότερες αλλά σημαντικές συνεργασίες φιλοξενούνται στα ράφια των καταστημάτων της Ολλανδίας και της Τσεχίας, όπως μάλιστα τονίζει ο επιχειρηματίας: «τα προϊόντα μας θα βρίσκονται τον Μάιο, ως ένα από τα επίσημα προϊόντα αγώνων cross fit στην Ελβετία».
Αλείμματα με ξηρούς καρπούς
Η Kiss the Earth που έχει καθιερωθεί στην αγορά με τα εναλλακτικά βούτυρα από ξηρούς καρπούς περιλαμβάνει μία πλούσια γκάμα από αλείμματα ενώ έχει λανσάρει και μία σειρά με τίτλο «Nuts about», με πιο σύνθετες γεύσεις και περιλαμβάνει προϊόντα που κυκλοφορούν για περιορισμένο χρόνο. Μεταξύ αυτών είναι: φυστικοβούτυρο με ακατέργαστο κακάο και θαλασσινό αλάτι και μείγμα ξηρών καρπών με χιώτικο μέλι και ακατέργαστο κακάο.
Σε μικρή μονάδα παραγωγής μετατράπηκε η κουζίνα του σπιτιού
Η αρχή για την εταιρεία του ζευγαριού έγινε το 2017, κατή τη διάρκεια μιας περιόδου όπου ο Κ. Πλακωτάρης είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την υγιεινή διατροφή. «Οι πειραματισμοί ξεκίνησαν από την κουζίνα του σπιτιού μου. Ο φόβος μου στο ξεκίνημα μας ήταν ότι το αγοραστικό κοινό είχε συνδυάσει το φυστικοβούτυρο με το αμερικανικό προϊόν, το οποίο περιέχει αρκετή ζάχαρη. Ωστόσο αρκετά γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι οι καταναλωτές έχουν κάνει μια στροφή προς πιο υγιεινά προϊόντα. Στέγασα το εργαστήρι στο ισόγειο του πατρικού μου στον Κάμπο της Χίου και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μας» περιγράφει ο επιχειρηματίας. Να σημειωθεί ότι στο περσινό διαγωνισμό των «Great Taste Awards» στην Αγγλία η καινοτόμα επιχείρηση διακρίθηκε μεταξύ χιλιάδων προϊόντων κερδίζοντας ένα αστέρι.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις