Για τα επόμενα σχέδια του Συνεταιρισμού μιλά στο FoodLife ο πρόεδρός του, Παύλος Σατολιάς

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Επενδύσεις, ύψους 9 εκατ. ευρώ πρόκειται να υλοποιήσει ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων με σκοπό την πλήρη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ζωοτροφών. Πρόκειται για μία επένδυση που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης (συγκεκριμένα από το πρόγραμμα μεταποίησης) και εφόσον ο Συνεταιρισμός λάβει το «πράσινο φως» θα χρηματοδοτηθεί με ποσοστό πάνω από 50%. «Με τις επενδύσεις αυτές θα δημιουργηθούν για τον Συνεταιρισμό μας ένα νέο σύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών, αρμεκτήρια και νέες αποθήκες με στόχο και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού μας» δηλώνει στο FoodLife, ο πρόεδρος του ΕΑΣ Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς.

O πρόεδρος του ΕΑΣ Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς

Προς την ενεργειακή ανεξαρτησία

Μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος, είναι η δημιουργία υποδομών που θα αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τη μορφή του net-metering (ιδιοπαραγωγή με συμψηφισμό παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας. «Είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία του Συνεταιρισμού μας προς την ενεργειακή ανεξαρτησία και πολύ επίκαιρο, καθώς ο ΕΑΣ Καλαβρύτων καλείται με τα νέα δεδομένα να πληρώνει σε ρεύμα 700 χιλ. τον χρόνο. Έτσι, με την νέα επένδυση το ποσό αυτό θα το αποφύγουμε, καθώς θα συμψηφίζουμε την ενέργεια μας» περιγράφει ο Π. Σατολιάς.

Ολοκληρώνεται η νέα μονάδα συσκευασίας

Σχετικά με την νέα μονάδα συσκευασίας του Συνεταιρισμού, όπως αναφέρουν τα στελέχη της σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί παρέχοντας στα μέλη της ένα νέο σύγχρονο χώρο συσκευαστηρίου. Πρόκειται για επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ. Εφόσον ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μονάδα και στο πλαίσιο των νέων προϊόντων που παρασκευάζει ο ΕΑΣ είναι στο σχεδιασμό του με την νέα τυροκομική σεζόν και ένας κωδικός με βιολογική συσκευασμένη φέτα. «Θέλαμε να κάνουμε ένα κωδικό βιολογικής φέτας. Ταιριάζει πολύ με το προφίλ του οργανισμού, το επιδιώκουμε και το σχεδιάζουμε. Ωστόσο με όλα αυτά που συμβαίνουν η κατάσταση είναι δύσκολη, υπάρχει πρόβλημα με την αγορά γάλακτος αλλά και με την αγορά των πρώτων υλών. Θέλουμε να περάσει αυτή η περίοδος, όσο πιο ανώδυνα γίνεται και από εκεί και πέρα να σχεδιάσουμε το μέλλον» καταλήγει ο πρόεδρος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις