Στο FoodLife μιλάει ο αρτοποιός Παναγιώτης Σαχινίδης

Της Ρομίνας Νικηφόρου 

Μέχρι τη Βρετανία, την Ολλανδία και την Κύπρο ταξιδεύει το χειροποίητο κράκερ που παρασκευάζει ο φούρνος του Παναγιώτη Σαχινίδη στη Νέα Φιλοθέη, φτάνοντας μάλιστα στο παρελθόν ακόμη και στο Ντουμπάι.

Προκειται για ένα πολύ λεπτό σε πάχος κράκερ, που περιέχει 8 σπόρους δημητριακών: κριθάρι, καλαμπόκι, κεχρί, σουσάμι, ηλιόσπορο, σίκαλη, λινάρη, βρώμη, με πολύτιμα Ω-3 λιπαρά και φυτικές ίνες που θεωρείται ιδανικό για συνοδευτικό σε κρασιά ενώ συνδυάζεται με διάφορα ντιπ, τυριά και αλλαντικά.

«Το φτιάχνουμε στον φούρνο μας περισσότερα από 20 χρόνια, είναι πολύ καλο διατροφικά και όπως λέμε «δεν παχαίνει, ομορφαίνει», σημειώνει στο FoodLife o Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η διαδρομή του στις χώρες του εξωτερικού ξεκίνησε από πελάτες του φούρνου του κ. Σαχινίδη, οι οποίοι το δοκίμασαν και στη συνέχεια το διαφήμισαν οι ίδιοι στο εξωτερικό. Η πρώτη παραγγελία ήρθε από την Κύπρο, ακολούθησαν Ολλανδία και Βρετανία και στη συνέχεια το Ντουμπάι.
Ο κ. Σαχινίδης φιλοδοξεί το προϊόν του να αποτελέσει ένα «πάγκόσμιο σνακ» ενώ όπως εξηγεί, στο εξωτερικό διατίθεται κυρίως σε delicatessen, σε εστιατόρια πολυτελείας και μεγάλα ξενοδοχεία, σε premium δηλαδή σημεία.

Ήδη τα οκτάσπορα κράκερ Σαχινίδη ταξιδεύουν αυτή την περίοδο για τρίτη φορά στην Αγγλία ενώ ο κ. Σαχινίδης βρίσκεται, όπως λέει, σε συζητήσεις για μία πολύ μεγάλη παραγγελία από τη Γαλλία, ανοίγοντας «φτερά» και για αυτή τη χώρα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις