Νέα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού» – Ποια σαρακοστιανά μπαίνουν
Προστίθεται μοσχάρι, γάλα υψηλής παστερίωσης, σοκολάτα και λευκό τυρί - Όλες οι αλλαγές
Αυξάνονται τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τις κατηγορίες να γίνονται 60 από 51 που ήταν μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα προστίθενται:
- Στην κατηγορία του κρέατος, το νωπό μοσχάρι ενώ το κοτόπουλο θα «διαιρεθεί» σε δύο κατηγορίες: ολόκληρο κοτόπουλο και τεμαχισμένο
- Στην κατηγορία του γάλακτος προστίθεται το το γάλα υψηλής παστερίωσης/ μακράς διάρκειας –πλήρες και με χαμηλά λιπαρά.
- Στα τυριά θα προστίθεται και το λευκό τυρί
- Στα αλλαντικά όπου μέχρι σήμερα υπάρχει η επιλογή: «γαλοπούλα ή/και πάριζα» θα συμπεριλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά και τα δύο.
- Τα όσπρια θα «σπάσουν» σε 3 κατηγορίες: ρεβίθια, φακές, φασόλια ώστε οι λίστες των σούπερ μάρκετ να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα.
- Νέα κατηγορία η σοκολάτα
Σαρακοστιανό «καλάθι του νοικοκυριού»
Την δημιουργία νέου «καλαθιού» για την περίοδο της Σαρακοστής ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης, το οποίο θα περιλαμβάνει:
- Χαλβά
- Νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές)
- Δύο κατηγορίες κατεψυγμένων θαλασσινών
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις