Προστίθεται μοσχάρι, γάλα υψηλής παστερίωσης, σοκολάτα και λευκό τυρί - Όλες οι αλλαγές

Αυξάνονται τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού», όπως ανακοίνωσε  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τις κατηγορίες να γίνονται 60 από 51 που ήταν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα προστίθενται:

  • Στην κατηγορία του κρέατος, το νωπό μοσχάρι ενώ το κοτόπουλο θα «διαιρεθεί» σε δύο κατηγορίες: ολόκληρο κοτόπουλο και τεμαχισμένο
  • Στην κατηγορία του γάλακτος προστίθεται το το γάλα υψηλής παστερίωσης/ μακράς διάρκειας –πλήρες και με χαμηλά λιπαρά.
  • Στα τυριά θα προστίθεται και το λευκό τυρί
  • Στα αλλαντικά όπου μέχρι σήμερα υπάρχει η επιλογή: «γαλοπούλα ή/και πάριζα» θα συμπεριλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά και τα δύο.
  • Τα όσπρια θα «σπάσουν» σε 3 κατηγορίες: ρεβίθια, φακές, φασόλια ώστε οι λίστες των σούπερ μάρκετ να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα.
  • Νέα κατηγορία η σοκολάτα

Σαρακοστιανό «καλάθι του νοικοκυριού» 

Την δημιουργία νέου «καλαθιού» για την περίοδο της Σαρακοστής ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης, το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Χαλβά
  • Νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές)
  • Δύο κατηγορίες κατεψυγμένων θαλασσινών

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις