Ενα απίθανο και πολύ γευστικό πιάτο για όλες τις περιστάσεις

Ριγκατόνι με καπνιστή πανσέτα και σοκαριστική κρεμώδη σάλτσα από τυρί μετσοβόνε!

Μια φοβερή και πανεύκολη συνταγή που είναι ιδανική και για μεσημεριανό, αλλά και για ένα ρομαντικό δείπνο.

Από τον σεφ Πέτρο Συρίγο

Ριγκατόνι με καπνιστή πανσέτα και σάλτσα μετσοβόνε

Υλικά

350 γρ. Ριγκατόνι

150 γρ. καπνιστή πανσέτα
1 μικρό λευκό κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 κ.τ.σ βούτυρο

50 γρ παρμεζάνα τριμμένη

30 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο

2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

2 κ.τ.σ πολτό πιπεριάς Φλωρίνης

½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή

140 ml κρέμα γάλακτος

Μια πρεζα κόκκινο καυτερό πιπέρι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε την πανσέτα σε μικρούς κύβους.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .

Βάζουμε τα Rigatoni να βράσουν για 10 λεπτά.

Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο (1 ΚΣ) σε χαμηλή θερμοκρασία

Πριν ακόμα το λαδί ανεβάσει θερμοκρασία βάζουμε την Πανσέτα και 2 ΚΣ νερό.

Οταν το νερό εξατμιστεί θα αρχίσει να καβουρδίζεται σιγά σιγά η Πανσέτα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Βάζουμε τον πολτό της πιπεριάς Φλωρίνης και αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος 
.

Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και το καυτερό πιπέρι.

Οταν η κρέμα χυλώσει βάζουμε την παρμεζάνα, το Μετσοβόνε και 1 ΚΣ βούτυρο
Βάζουμε τα βρασμένα ριγκατόνι στην σάλτσα της κρέμας.

Ανακατεύουμε και μετα από 1 λεπτό τα σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις