Γεύση από Ιταλία: Νιόκι με μανιτάρια και μπλε τυρί
Μια πανεύκολη συνταγή έτοιμη σε 20 λεπτά που θα σε ταξιδέψει για λίγο στην Ιταλία. Το αγαπημένο ζυμαρικό πατάτας ταιριάζει τέλεια με μπλε τυρί ή και κατσικίσιο χαρίζοντας μια έκρηξη γεύσεων σε σένα και τους καλεσμένους σου.
Νιόκι με μανιτάρια και μπλε τυρί: Υλικά
- 2 συσκευασίες νιόκι των 400 g
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βουτύρου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 500 γραμμάρια μικρά μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Συσκευασία 150 g κρεμώδες μπλε τυρί
- μικρή συσκευασία μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν επιπλέουν στην κορυφή του σκεύους, είναι έτοιμα. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα νιόκι στο τηγάνι. Σκορπίζουμε πάνω τυρί και τον μαϊντανό.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις