Η πιο ελαφριά συνταγή για ζυμαρικά αλά κρεμ με γιαούρτι – Ετοιμα στο πι και φι
Μία ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή του δεκάλεπτου
Η πιο ελαφριά συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά με γιαούρτι από τον Ακη Πετρετζίκη. Θα είναι έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά!
Ζυμαρικά αλά κρεμ με γιαούρτι
Υλικά
400 γρ. σπαγγέτι, high protein
100 γρ. μπρόκολο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
25 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και 1 κουτάλα νερό από την κατσαρόλα που βράζει, και ανακατεύουμε για να πάρουμε μια ρευστή σάλτσα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και τη μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο, τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη σάλτσα, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις